FİKİR MİMARI OLDUĞU HOBİ BAHÇELERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR!

Vali İbrahim Şahin Atakum ilçesi İstiklal Mahallesinde yapılan Türkiye’ye örnek olacak olan Hobi Bahçesinde incelemelerde bulundu

FİKİR MİMARI OLDUĞU HOBİ BAHÇELERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR!
29 Haziran 2016 - 12:41
Vali İbrahim Şahin Atakum ilçesi İstiklal Mahallesinde yapılan Türkiye’ye örnek olacak olan Hobi Bahçesinde incelemelerde bulundu.
Vali İbrahim Şahin, "Valiliğimiz ve Atakum Belediyesi tarafından yapılan Atakum ilçesi İstiklal Mahallesinde Türkiye’ye örnek olacak, hem doğa ile iç içe, hem de afet durumunda sığınma ve korunma yeri olarak hizmet verecek olan Hobi Bahçesi yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldık" dedi.
1560 KİŞİ ATAKUM BELEDİYESİNE MÜRACAAT ETTİ
İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Valimiz Sayın İbrahim Şahin, “Arkadaşlar bu konteynerler Van’daki depremde geçici konut olarak kullanılan konteynerlerdi. 100 adet konteyneri, Ladik ilçemize stok edilmek üzere göndermişlerdi.  Ben Samsun’da kamu görevlileri, emekli olanlar, özellikle arsa problemi ve apartmanda yaşayan insanlar için Hobi Bahçesi yapalım ve diğer taraftan konteynerleri değerlendirelim diye bu projeyi kaymakam arkadaşlarla paylaşmıştım. Bu Hobi Bahçesi projesi fikrinin mimarı benim. Daha sonra Atakum Belediye Başkanımız İshak Taşçı bu projeye sahip çıktı. Şuan içinde bulunduğumuz 41 konteynerlik alan oluştu.  Atakum Belediyemiz tarafından kanalizasyon, alt yapı, su ve konteynerlerin önüne bahçe yapılarak hobi bahçemizde nezih bir ortam oluşturuldu. 41 tane konteynerler için belli kriterler getirildi. 560 kişi Atakum Belediyesine müracaat etti. Şehit ailelerimizi kuranın dışında bıraktık. Onlar hiçbir şekilde kuraya tabi tutulmadan istedikleri vakit konteynerler kendilerine teslim edilecektir. Bunun dışında bazı kısıtlar vardı. Elli yaşını geçmiş olacak, Samsun’da hiçbir bahçesi olmayacak ve noter huzurunda gerçekleştirilecekti. Hiçbir şekilde eleştiri ve olumsuzluk olmadı" diye konuştu.
7- Boş kalıp haberPROJE YAKLAŞIK OLARAK 350 BİN TL'YE MAL OLDU
Burası güvenli bir alan olacak. Burada vatandaşımızın şehir stresinden uzaklaşarak toprakla uğraşacağı, ruhsal ve fiziksel açıdan rahatlama hissedeceğini belirten Vali Şahin," Yaşam alanlarının oluşturulması hedeflenmektedir. Burası imkânı olmayan vatandaşlarımıza doğal tarım yapma olanağı oluşturabilecek, organik sebze ve meyve yetiştirerek yaşama zenginlik katabilecek nitelikte bir çalışmadır. Çekilen kuralar sonucunda vatandaşlar konteynerlere yerleşip, konteynerlerin ön tarafında bulunan bahçe kısmını da tarım amaçlı olarak kullanmaya başladı. Konteynerler vatandaşlara 2 yıllığına verildi. Proje yaklaşık olarak 350 bin TL'ye mal oldu. Atakum Belediyemiz yan tarafımızda bulunan ormanlık alanın yanında arsa tahsis etti. Geri kalan 59 konteyner da o bölgeye yerleştirilecektir. Bu projeyi yerinde gören diğer belediye başkanlarımızın da hoşlarına gitti.  Bu önemli bir projeydi. Terme Belediye Başkanımız da bu işe sıcak baktı. Terme Belediyemiz ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğümüz arasında imzalanacak protokol ile Kozluk bölgesinde 15 bin 174 metrekarelik alana hobi bahçesi kurulacak. Buraya ön tarafından 90 metrekarelik bahçesi olan 52 konteyner yerleştirilecek. Alanda oyun parkı, yapay göl, spor sahası, yeşil alan, sosyal yaşam alanı ve botanik bahçe olacak" dedi.
2EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARIMI KUTLUYORUM
"Konteynerleri verirken iki tane şart koştuk. Birincisi, çok dikkatli bir şekilde konteynerlere bakacak nihayetinde bu konteynerler devletin malıdır. İkincisi ise, Allah göstermesin olağanüstü bir sel felaketi ve deprem olduğunda 24 saat içerisinde anahtarlarını bize teslim edecekler ki, mağdur durumda olan vatandaşlarımıza biz bu konteynerleri kullandıralım" diyen Vali Şahin, “Bu uygulamayı Samsun’un diğer ilçelerine de yayacağız. Burası örnek bir uygulama, inşallah bunu Samsun’da başardığımızda belki diğer illerimizdeki Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız bu çalışmalara evet derler. Bu Samsun’da başlattığımız Türkiye’ye örnek olacak Hobi Bahçesi projesi hem doğa ile iç içe olunacak, hem de afet durumunda sığınma ve korunma yeri olarak hizmet verecektir. Bu aynı zamanda ciddi sosyal sorumluluk projesidir. Emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Başta Atakum Belediye Başkanımızı, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, AFAD Başkanımızı, Samsun’daki İl Afet ve Acil Durum Müdürümüz ve çalışan arkadaşlarımız gerçekten bu işe gönül verdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Hak sahibi olan vatandaşlarımız güle, güle kullansınlar” diye ifade etti. İncelemelerde ayrıca, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Aysu’da hazır bulundu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum