Reklam
Reklam
Reklam

Ecdada Vefa Niteliğinde Bir Hizmet İlkadım'da Yaşatılıyor

Başkan Demirtaş, Sanatkâr dedelerimizden miras kalan eserleri Türk İslam Sanat Merkezi’mizde yaşatıyoruz.

Reklam
Ecdada Vefa Niteliğinde Bir Hizmet İlkadım'da Yaşatılıyor
19 Mart 2023 - 22:31
Reklam
İlkadım ilçesinde engin kültür ve sanat zenginliklerine sahip olan Türk-İslam medeniyetinin önemli sanatlarını Türk-İslam Sanat Merkezi’nde yaşatmaya devam ettirdiklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Sanatkâr dedelerimizden miras kalan bu sanatlar günümüz sanatçılarının fırçalarının ucunda hayatiyetini devam ettirmeye çalışılmaktadır. Evlerimizin en özel köşesinde yaptığınız bir eserinizin olmasını istiyorsanız, sizleri Türk İslam Sanat Merkezi’mize bekliyoruz” dedi.  
Selahiye Mahallesi 100’üncü Yıl Bulvarı üzerinde restorasyonu yapılan Eski Samsun Evlerinde sanat merkezi olarak hizmet sunan İlkadım Belediyesi sosyal, kültürel ve akademik faaliyetler gerçekleştiği Türk İslam Sanat merkezinde İslamiyet’ten bu yana Türk tarihinin önemini hiç yitirmemiş sanat dalları genç nesillere aktarılıyor. Haftanın 6 günü kapılarını açık tutan tesisi ziyaret eden Canik Tevfik İleri Ortaokulu öğrenciler hem öğrendiler hem de hoşça vakit geçirdiler.65 kişinde oluşan grup Ebru, Hüsn-ü Hat, Tezhip, Kaligrafi ve Ney gibi sanat dallarında alanında uzman eğitmenler tarafından örneklerle öğrencilere uygulama olarak aktarıldı.
Ecdada vefa niteliğinde bir hizmet
Türk-İslam Sanatları Merkezi’mizde bizim medeniyetimizin vücuda getirdiği değerlerle oluşturulmuş bir mimarin şehre, ilçemize ayrı önem kattığına dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Merkezimiz atalarımızın Türk İslam sanatı diye üretmiş oldukları bütün sanatların aynı anda görülebileceği müze görüntüsünde bir mekân oluşturuyor. Bu mekânda 7’den 70’e herkes Türk İslam tarihi içerisindeki sanatsal anlamdaki o güzellikleri keşfetmenin yanı sıra uygulama imkânı da bulabiliyor. Ecdada vefa niteliğinde olan merkezimiz ile akıp geçen zamanın içerisine damgamızı vuruyoruz. Ayrıca sanat kursları düzenleyerek bu alanın akademisyenler, sanatçılar ve sanatseverler için de adeta bir eğitim külliyesi olarak hizmet sunuyoruz. Merkezimiz sadece eğitim vermekle kalmayıp bugün birçok kurumlara usta öğretici anlamında istihdam sağlamış durumda. Burada yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ilçemizde özel atölyelerde, okullarda ebru, hat gibi atölyeleri şehrimizin değişik ilçelerde kurulmasına öncülük etmişlerdir. Bu manada Samsun'un kalbi olan İlkadım'da geleneksel Türk sanatlarını yaşatmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum