Reklam
Reklam
Reklam

Devlet Erkânı, Çanakkale Şehitleri'ni Çanakkale'de Andı

Zaferin 107'nci yılında düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin yüz milyonlarca insanın zaferi olduğunu söyledi.

Reklam
Devlet Erkânı, Çanakkale Şehitleri'ni Çanakkale'de Andı
18 Mart 2022 - 13:43
Reklam
Çanakkale Zaferi'nin 107'nci senesinde, şehitleri anmak üzere tören düzenlendi. Şehitler Abidesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çelenk bırakmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
İstiklal Marşı'nın akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye çıktı.
Asım'ın Nesli Diyordum Ya, Nesilmiş Gerçek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale Zaferi'mizin 107'nci yılının mübarek olmasını istiyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. İstiklal Harbi'nde, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda, 15 Temmuz'da, vatanı için ve canı için hayatını feda edenlere rahmet diliyorum.
Her ne kadar işgal niyetiyle gelmiş olsalar da burada toprağa düştükleri andan itibaren misafirlerimiz olarak gördüğümüz diğer milletlerin askerlerini de saygıyla anıyorum. Mehmet Akif Ersoy, burada yaşananları, 'Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek ‘sözleriyle anlatmıştı" 
dedi.
Çanakkale Zaferi, Yüz Milyonlarca Kişinin Ortak Zaferidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının devamında şu ifadeler yer verdi; "Çanakkale, büyük bir kahramanlık destanıdır. İstiklale aşık bir millet, 107 yıl önce burada tarihin akışını değiştirmiştir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumaya kararlı bir millet karşısında hiçbir kuvvetin, silahın duramadığı görülmüştür.
Çanakkale Zaferi sadece bizim değil, Balkanlar'dan Afrika'ya, Avrupa'dan Asya'ya yüz milyonlarca kişinin ortak zaferidir. Hemen yanı başımızdaki mezar taşlarına baktığımızda bu hakikati çok net görüyoruz. Burada sadece Türkiye'nin her ilinden her ilçesinden kavimlerin kahramanları yok.
Gönül coğrafyamızın vatan evlatları da var. Batum'un, Halep'in, Gazze'nin çocuklarıyla, Antep'in, Mardin'in, Edirne'nin evlatları tam 107 senedir bu mukaddes topraklarda koyun koyuna yatıyor.

Tüm Dünyadaki Gençlerin Buraya Gelmelerini Arzu Ediyorum
Bu zafer bizim ezeli ve ebedi kardeşliğimizi ifade ettiği kadar, İslam coğrafyasının kardeşliğini de yansıtır. Burada verilen çetin mücadelelerden çıkacak çok büyük dersler var. Gittiğim her yerde, gençlerle her buluşmada onlara Çanakkale'yi, destanı anlatıyor, burayı mutlaka görmeleri gerektiğini söylüyorum.

Orta Asya'nın, Balkanlar'ın gençlerinin de buraya gelmelerini arzu ediyorum. Bunu başardığımızda hem içimizde hem de kardeşlerimizle milletimiz arasında farklı bir muhabbet iklimini tesis edeceğimize inanıyorum.
Her şeyden önce Gazi Mustafa Kemal komutasında o kınalı kuzuların çıktığı yolda tüm Haçlı zihniyetine karşı o Hilal'in zaferini tüm dünyaya gösterdik. Rabbim bizi şehitlerimizin yolundan ayırmasın. Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 107'nci yılını tekrar tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle anıyorum."
Şehitler İçin Kur'an Okundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Sancak Teslim Töreni yapılırken, teslimin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.
Bahçeli De Katıldı
Törenlerin ikinci adresi olan Şehitler Abidesi'nde bir araya gelen devlet erkânı arasında MHP Lideri Devlet Bahçeli de yer aldı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum