Ders Alacağımız Bir Bayramı İdrak Ediyoruz.

SAMMED, Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hazinedar, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ders Alacağımız Bir Bayramı İdrak Ediyoruz.
23 Mayıs 2020 - 17:05
Hazinedar mesajında;
Koronavirüs’ün salgınının dünyayı esir alması ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesiyle dünyada ve Cennet vatanımızda da gerekli sağlık ve sosyal tedbirlerin alınmasına neden oldu.
Mart, Nisan ve Mayıs 2020 aylarına denk gelen bu virüs, Türkiye’mizde Milli ve Dini Bayramlara, Ramazan ayına denk geldi.
Bir kesim için olmazsa olmaz olarak görülen Milli Bayramlarda Anıtkabir ve her il ve ilçede bulunan Atatürk Anıtlarına giderek saygı duruşunda bulunma arzuları gerçekleşmedi ve evlerde kutlandı. Evlerde kutlanabileceği gerçeği anlaşıldı.
Aynı şekilde mutaassıp insanların olmazsa olmazları olan Cami, Cuma, Kandil Geceleri, Aile ve akrabalar arasında el öpüp kucaklaşarak Bayramlaşma ibadet ve dini gerekleri, örf ve adetleri yerine getirme evlerde gerçekleşti. Evlerde kutlanabileceği ve ibadetin yerine getirilebileceği anlaşıldı.
Tabii bu durum ve ahvalden bir gerçek ortaya çıktı ki, olağandışı durumlarda olağan hareketlerin yapılamayacağı ve zorlamanın bir fayda değil zarar getireceği de hafızalara kazındı.
Bir başka durum değerlendirmesi ise; dünya işlerinin dünyada kaldığı, sevginin de, aşkın da, ibadetin de kalplerde yer aldığı gerçeğidir.
Âlemlerin Rabbi, yaratılanların yaratıcısı yüceliğini tarif edecek kelime bulamadığımız Allah’ımızın izni ve keremi olmadan ne bu dünyada ne de başka dünyalarda; ol demedikçe “olma”, öl demedikçe “ölme” olmaz. Yaratılmış her ne varsa zerre-i miskale kadar onun eseri ve izniyle olur ve olmuştur.
Koronavirüs celladının da Allah’ın izni ve keremiyle yaratılmış olduğunu bilmemiz ve gelişen olaylardan ders almamız gerekir.
Dünya ülkelerine meydan okuyan ve dünya lideri olduğu için övünen, en güçlü silah olan atomu icat eden Amerika; noktanın yüzde belki de binde biri olan bir virüse nasıl teslim oldu, nasıl çaresiz kaldı, atom bombasının bir virüs kadar etkili olmadığını gördü ve anladı. Dolayısıyla bütün dünya bunu anladı. Anladı ki; Sadece Çin’de Wuhan kentinde çıkan bir adet virüsün, dünyada yer alan 200’den fazla her bir ülkede bir tane çıkmış olsaydı…Dünya ne hale gelirdi siz hesap ediniz!...
İşte bu gerçekler ışığında idrak etmiş olduğumuz Ramazan Ayı’nın sonuna geldiğimiz ve Bayramına ulaştığımız bu günde, Bayramınızın mutlu, huzurlu ve en önemlisi sağlıklı geçmesi dileğiyle selam ve sevgilerimi sunuyor, ders aldığımızı umarak daha sağlıklı nice Bayramları birlikte kutlamayı Yüce Rabbimden diliyorum.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum