Reklam
Reklam
Reklam

Çocuklarımız Yaz Tatilinin Tadını Çıkaracak!

Eğitim camiası olarak seferber olduklarını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu değil, çocuklarımız yaz tatilini yapacaklar" dedi.

Reklam
Çocuklarımız Yaz Tatilinin Tadını Çıkaracak!
20 Nisan 2020 - 11:44
Reklam
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Telafi eğitimi düzenlemesi' kısmi ve hızlandırılmış bir 'telafi' sürecini tanımlamaktadır" dedi.
Bu Sureci Hep Birlikte Değerlendirmemiz Lazım
TBMM'de kabul edilerek yasalaşan yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisine ilişkin düzenlemeyi de içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Selçuk, "TBMM'de kabul edilen 'Telafi eğitimi düzenlemesi' kısmi ve hızlandırılmış bir 'telafi' sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz" açıklamasını yaptı.
Uzaktan Eğitim Çalışmalarımız Devam Ediyor
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğrencilerin okuldan ve eğitimden soğumaması için önemli olan uzaktan eğitimi, tüm ülkeler, olanakları ölçüsünde yapıldığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk," Uzaktan eğitime en erken başlayan iki ülkeden biri olan Türkiye, televizyonun yanı sıra Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile de eğitime destek veriyor. Bu eğitimlerin verilmemesi durumunda, öğrenmede unutmanın katlanarak artacağını ifade eden yetkililer, öğrencilerin telafi edilemez bilişsel, duygusal kayıplar yaşayacağını, bu nedenle uzaktan eğitimin şart olduğunu belirtiyorum “diye konuştu.
Eğitim İçin Her Türlü İmkânları Sunuyoruz
Yetkililer, telafi eğitiminin kaybedilen okul zamanının hızlandırılmış ve kısmı bir tamamlayıcısı olduğunun altını çizen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Telafi eğitiminin okulların kapalı kaldığı iş günü kadar yapılamayacak. Yetkililer, TV ile EBA ve telafi eğitiminin birbirinin tamamlayıcısı olduğunu vurgulayarak, düzenlemenin olağanüstü haller ve mücbir sebepler için mevzuat uyumlulaştırma çalışması olduğunun belirtmek istiyorum" ifadelerini kıllandı.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum