Çizgi Adam İlhan, Artık Yeni Gün Gazetesin'de!...

Samsun ilkadım ilçesinde Berberlik yapan Murat İlhan icra ettiği mesleğinin yanı sıra 37 yıldır hiç ara vermeden Karikatür sanatı ile de meşgul oluyor

Çizgi Adam İlhan, Artık Yeni Gün Gazetesin'de!...
01 Ağustos 2019 - 19:22
Samsun ilkadım ilçesinde Berberlik yapan Murat İlhan icra ettiği mesleğinin yanı sıra 37 yıldır hiç ara vermeden Karikatür sanatı ile de meşgul oluyor.
İlhanın ilk karikatürü 1982 yılında dönemin ünlü mizah dergisi GIRGIR da yayımlandı. Daha sonra bunu birçok mizah dergisi ve gazeteler takip etti. 1986 yılın da ilk kez katıldığı karikatür yarışmasın da aynı yıl üç ödül birden kazanınca bu tür çalışmalarını daha da hızlandırdı.
Murat İlhan, 1991 yılında Samsundaki bir gurup karikatürist arkadaşı ile Samsun’un ilk ve tek mizah dergisi olan BARBAR’ı hayata geçirdi.
İlhan, 1991 de İlk Karikatür ‘Albümü bir varmış bin yokmuş’la mizah severlerle buluştu. Tüm bunların yanın da karikatür ilhan Samsun’da çeşitli Gazetelere karikatürler çizip mizah sayfaları yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bunlardan en uzun soluklusu MUM adını verdiği haftalık ve tam sayfa olan dokuz yıl aralıksız yayımlanan çalışması olmuştur.
İlhan, 28 yıl sonra İLHANTOLOJİ adını verdiği albümünü nihayet hayata geçirmiş oldu. Bu albüm İlhan’ın sanat yaşamın da karikatürlerin yanı sıra kesitler yansıtıyor.
Ödüllü karikatürler sergiler yer aldığı  ulusal ve yerel Gazetelerin kupürleri TV programları dergiler, gazeteler ile tam bir biyografi albümü niteliğini taşıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum