CHP Trabzon il başkan vekili Güzide Uzun, Çaykara ilçesindeki çığ felaketi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan bölgesindeki özel bir şirkete ait Hes inşaatında geçtiğimiz hafta çığ felaketi meydana gelmiştir

CHP Trabzon il başkan vekili Güzide Uzun, Çaykara ilçesindeki çığ felaketi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
13 Ocak 2015 - 19:40
Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan bölgesindeki özel bir şirkete ait Hes inşaatında geçtiğimiz hafta çığ felaketi meydana gelmiştir. Çığ faciasını olay yerinde inceleyip sonuçlarını sizlerle paylaşmak için bugüne kadar beklemek zorunda kaldık. Hala tehlike nedeniyle olay yerine gidilememesi bu açıklamayı ‘’memleketimin emekçileri karla mücadele ederlerken bizler bu sıcak odalarda’’ yazmak zorunda kaldık.

Yaşadığımız felaketlerden gerekli dersleri almadığımız ve yeterli önlemleri sağlayamadığımızı maalesef aynı toplumsal acıları tekrarlayarak yaşamamızdan anlıyoruz.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda "Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu başta olmak üzere yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerimizde çığ tehlikesi olduğundan ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanılmış ancak uyarıcı hiçbir önlem alınmamıştır.

Firma yetkilileri Karadeniz’in olumsuz hava koşullarını göz önünde bulundurup akılcı önlemler almalıydı. Doğa olayları kader değildir, yaşanılan da sadece bir çığ olayı değildir. Birkaç ay önce Somada ki kömür madeni faciasını da biliyoruz, bölgemizdeki Gündoğdu ilçesindeki sel felaketini de ve daha birçoklarını. Hep ihmal, hep önlem almamak.  İnsan yaşamına saygısızlık ve denetimsizlik sonucu yüzlerce masum insanımız yaşamlarını yitirmiştir. Alınabilecek küçük önlemlerle bugün aramızda olabilirlerdi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Hayatını kaybeden emekçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileriz. Halen çığ altında kalan emekçilerimizin ise bir an önce acılı ailelerine teslim edilmeleri tek umudumuz.

şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum