Reklam
Reklam
Reklam

Cemal Safi Şiir Yarışması İlkadım'da Başlıyor!...

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından gerçekleştirilen şiir yarışması ile ölümünün 2. yıl dönümünde Samsunlu şair Cemal Safi anılıyor.

Reklam
Cemal Safi Şiir Yarışması İlkadım'da Başlıyor!...
09 Ocak 2020 - 17:11
Reklam
Son başvuru tarihi 20 Mart 2020 olan aşk konulu şiir yarışması ile Türk edebiyatına büyük katkılar sağlayan ve bestelenen 150’den fazla şiiri ile kalplerde taht kuran şair Cemal Safi ölümünün 2. yıl dönümünde şiirlerle anılacak.
Cemal Safi Şiir Yarışması İçin Başvuru Tarihi Başladı
İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen ödüllü Cemal Safi Şiir yarışması için başvuru tarihi başladı. Aşk konulu şiirlerin yarışacağı yarışmada birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 4 bin TL, üçüncülük ödülü 3 bin TL, mansiyonlar bin 500 TL olarak belirlenirken ödüller arasında aile özel ödülü de yer alacak. Son başvuru tarihi 20 Mart 2020 olan yarışmaya cemalsafi2020@@ilkadim.bel.tr adresinden başvuru yapılabilecek. Ayrıca detaylı bilgi için www.ilkadim.bel.tr/cemalsafi2020 adresi ziyaret edilebilecek.
Edebiyatımıza Büyük Katkı Sağlayan Cemal Safi’yi Unutmayacağız
Edebiyat ve kültüre katkısı olan herkesi eserleri ile gelecek nesillere aktarmanın büyük önem taşıdığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Yazdığı şiirler ile hepimizin duygularına tercüman olmayı başaran ve Samsunumuzun gurur duyduğu bir şair olmayı başaran Cemal Safi’yi unutmamak ve unutturmamak adına böyle bir yarışma düzenleme kararı aldık. Bestelenen şiirleri ile mutlaka hepimizin hayatında unutulmaz bir yeri olan Cemal Safi’yi gençlere de tanıtmak adına bir çalışma olan yarışmamıza şehrimizin her yerinden her yaştan vatandaşımız katılabilir” diye konuştu.
Cemal Safi Kimdir?
Cemal Safi, 15 Ekim 1938 tarihinde Samsun'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Sakarya İlkokulu'nda başlayan Safi, Samsun Sanat Okulu'nun Torna Tesviye Bölümü'nden mezun oldu. 1959 yılında Ankara'ya ailesiyle birlikte taşınan Safi, 1971 yılına kadar sahibi oldukları Büyük Otel'de babasıyla birlikte çalıştı. 38 yaşından sonra şiirlerini yazmaya başlayan Safi, birçok şiire imza attı. İlk defa Orhan Gencebay tarafından bir şiiri bestelendi ve şarkı oldu. Daha sonrasında da 1989'da Zekai Tunca'nun bestelediği Rüyalarım Olmasa ve 1990'da Selçuk Tekay'ın bestelediği Vurgun, Yılın En Sevilen On Şarkısı kategorisinde birincilik ödüllerini aldı. 1990 yılında "Bu Gece Kalıyorum" adında şiir kaseti çıkardı. 1993 yılına kadar yazdığı şiirleri, Vurgun adlı ilk kitabında yayınladı. 2000 yılında "Sende Kalmış", 2002 yılında "Kıyamete Kırk Kala" ve 2008 yılında da "Ya Evde Yoksan" şiir kitapları yayımlandı. Şairin bu güne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere Zekai Tunca, Selçuk Tekay, Onur Akay ve Candan Erçetin gibi ünlü sanatçı ve besteciler tarafından 150 civarında şiiri bestelendi. Safi, Türk Dil Kurumu tarafından, 2003 yılında yapılan Dil bayramında Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirildi. 2004 yılında Mihai Eminescu adına düzenlenen Eminescu madalyası aldı. Şiirleri İtalyanca, Rumence ve Arnavutça'ya çevrildi. Şair 2018’de tedavi gördüğü Koah hastalığına yenik düşerek 80 yaşında aramızdan ayrıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum