Canik'te Ramazan ruhu sokaklara taşıyor

Canik Belediyesi tarafından her gün farklı mahallelerde düzenlenen iftar sofralarında buluşan binlerce mahalle halkı birbirleriyle kaynaşırken, Ramazan ruhu sokaklara taşıyor

Canik'te Ramazan ruhu sokaklara taşıyor
10 Temmuz 2015 - 18:31
Canik Belediyesi tarafından her gün farklı mahallelerde düzenlenen iftar sofralarında buluşan binlerce mahalle halkı birbirleriyle kaynaşırken, Ramazan ruhu sokaklara taşıyor. 

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda her gün kurulan 3 bin kişilik İftar Sofrası'nın haricinde farklı mahallelerde de Gönül Sofrası kuran Canik Belediyesi'nin bu seferki durağı Kuzey Yıldızı Mahallesi oldu. Engelsiz Kafe ve Park’ta, bin 500 kişinin buluştuğu iftar öncesi masaları gezen Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Özellikle çocuk ve gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

RAMAZAN'IN HUZURUNU PAYLAŞIYORUZ

Ezanın okunmasının ardından yapılan dua sonrası vatandaşlar kendileri için kurulan iftar sofrasında oruçlarını açtı. Başkan Genç'in yanısıra Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürlerinin de katıldığı iftar sonrası vatandaşlara hitap eden Başkan Genç, Ramazan'ın, rahmet, bereket ve günahlardan arınma ayı olduğuna vurgu yaparak. "Bizler Canikliler olarak bu kutlu ayın kardeşliğini, huzurunu, arkadaşlığını paylaşmak üzere her akşam ayrı bir mahallemizde gönül sofraları kuruyoruz. Kurduğumuz bu sofraları varlığınızla şenlendirdiğiniz gibi Allah da sizlerin hanelerinizi, evlerinizi ve sofralarını şenlendirip, bereketlendirsin inşallah" dedi.

5 YILDA MODERN YAŞAM ALANI OLDU

Kuzey Yıldızı’nın olduğu bölgede daha önce böyle bir ortamda birlikte iftar yapmanın mümkün olmadığına işaret eden Genç, “5 sene önceye kadar çağdaş şehre yakışmayacak şekilde olan bu yerde şimdi son derece modern bir yaşam alanında sizlerle birlikte iftar açmaktan onur duyuyorum. 5 yıl önce burasının modern bir yaşam alanına dönüşeceği belki de hayal dahi edilemezdi. Bugün binlerce insanımız, çocuklarımız artık daha mutlu. Burada sadece Ramazan’ın huzurunu değil, bütün sosyal donatıları ile modern bir şehirde yaşıyor olmanın da huzurunu birlikte yaşıyoruz” diye konuştu.

İNSANLAR GÖNÜL SOFRASINDA KAYNAŞIYOR

Şehirleri komşuluk, kardeşlik, dayanışma, beraberlik ve paylaşma duygusunun şehir yaptığını belirten Genç, "Mahallede kurduğumuz bu sofralar, gönül sofralarına dönüşüyor. Ramazan'ın ruhu bu sofralarda yaşanıyor. İnsanımız bu sofralarda birbirleriyle kaynaşıyor. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturuyor. Bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur. Aynı sofrada olmanın mutluluğu bize yeter" şeklinde konuştu. 

KADİR GECESİ ADNAN MENDERES'TE BULUŞALIM

Başkan Genç ayrıca, vatandaşları Kadir Gecesi'nde Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'na davet etti. Kadir Gecesi'nde vatandaşlardan seccadeleriyle birlikte meydana gelmelerini isteyen Genç, teravih namazının birlikte kılınacağı ve dünyaca ünlü hafızların Kur'an-ı Kerim ziyafeti vereceği gecede, dualar edileceğini ve sahurun birlikte yapılacağını söyledi. Canik'te bayramların vazgeçilmezi olan bayramlaşma geleneğinin devam ettiğini de belirten Genç, Caniklileri Ramazan Bayramı’nın birinci günü belediye binasında yapılacak olan bayramlaşma törenine davet etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum