Reklam
Reklam
Reklam

Canik'te "Hayata Engel Yok"

Canik Belediyesi “Hayata Engel Yok” projesi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği tespitler neticesinde, içerisinde muhtarların, meclis üyelerinin, din görevlilerinin, okul müdürlerinin olduğu bir komisyon araştırmasıyla 85 Akülü Engelli Aracı sahipleriyle buluşturdu.

Reklam
Canik'te "Hayata Engel Yok"
05 Aralık 2019 - 18:52
Reklam
Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen programa, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın,  Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Sanatçı Kıraç, Hollandalı iş adamı Ron Gazelle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz, Samsun MÜSİAD Başkanı Haluk Tan, AK Parti Samsun Gençlik Kolları İl Başkanı Cem Emre Çakan, AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, Milliyetçi Hareket Partisi Canik İlçe Başkanı Mustafa Kılıç, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Samsun TSE Bölge Müdürü Erol Kaygı, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyon As Başkanları Merve Aslaner ve Önder Yurdagül, Hollanda Gönülden Dayanışma Dernek Başkanı Olgun Aydoğan, Hollanda Gönülden Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Öztürk, Meclis Üyeleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sandıkçı’dan hayırseverlere teşekkür
Güzel yüzlü, güzel sözlü, özel misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı; “Bugün burada Sanatçı Kıraç’ın gönüllü katılımları, hayırsever iş adamlarımızın bağışlarıyla 85 adet akülü engelli aracını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bütün çabamız gayretimiz engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak, onların hayatını kolaylaştırmak içindir. Bu amaçla “Hayata Engel Yok” projesi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği tespitler neticesinde, içerisinde muhtarların, meclis üyelerinin, din görevlilerinin, okul müdürlerinin olduğu bir komisyon araştırmasıyla dağıtımı yapılacak isimleri tespit ettik.  Engellilik görmemek, duymamak ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Asıl engel yüreklerdedir. En büyük engel sevgisizliktir. Bu kardeşlerimize yüreklerini açan hayırsever iş adamlarımıza desteklerinden dolayı ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu bağlamda bu projemize destek veren Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Samsun Şubesinin Başkanı ve yöneticilerine, AK Parti Canik İlçe Başkanlığımıza, araçların uygun bir şekilde Hollanda’da tedariki ve tarafımıza gönderilmesi süreçleri için Hollanda Gönülden Sosyal Yardımlaşma Derneğine, araçları tedarik ettiğimiz fabrika sahibi Rone Gazelle'ye, sanatçı Kıraç’ın gönüllü olarak programımıza iştirakini sağlayan Medya Stil firmasına, proje koordinatörümüze ve programımıza katılım sağlayan tüm engelli derneklerine, federasyonlarına ve programımıza sahne alan kardeşlerimize ve hassaten engellilere karşı hassasiyeti nedeniyle Kıraç'a ve teşrifleriyle bizleri onurlandıran Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Rektörümüze canı gönülden teşekkür ediyorum”
İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın
Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözü bizim devlet geleneğimizin, yöneticilik anlayışımızın kilit taşıdır diyerek sözlerine devam eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı; “Biz sadece insanları değil, toprağı, gökyüzünü, ağaçları, denizleri, dünyamızdaki tüm varlıkları Allah’ın bir lütfu olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. İşte bu nedenle yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, hiçbir insanımızı bir diğerinden ayırt etmiyoruz. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırdığımızda hayatın her alanında, sanatta, sporda, edebiyatta, siyasette, eğitimde tüm zorluklara rağmen engelli kardeşlerimizin takdire şayan mücadeleleri ve azimleriyle sağladıkları başarıları hepimiz biliyor, görüyor ve yaşıyoruz. Esas engelin sevgisizlik olduğunu en büyük engelin yüreklerde ve zihinlerde olduğunu onlar bizlere kanıtlıyorlar. Geçen hafta Judo branşında dünya şampiyonu olan Talha Ahmet Erdem, yine Belediye Personelimiz olan Ali Topaloğlu’nun gülle atmada dünya çapında gösterdiği başarı bunlara birkaç örnektir”
Toplumumuzun her kesimini kucaklıyoruz
Sandıkçı, “İşte tamda bu nedenlerle bizler engelli vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz sosyal politika ve uygulamalara yardım eksenli değil hak eksenli bir anlayışla yaklaşmalıyız.  Engellilerimizin çevreleriyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata katılmalarının sağlanması noktasında Canik Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya her daim hazırız. Tüm sivil toplum kuruluşlarımızla olduğu gibi bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızla da her zaman istişare ve diyalog halindeyiz. Bizim en temelde anlayışımız toplumumuzun her kesiminin sesine kulak vererek hizmetlerimize yön vermektir. Bu birlik beraberliği de kısa sürede sağladığımızı düşünüyorum. İlçemizde oluşturduğumuz sinerjiyle Büyükşehir Belediyemizle olan koordinasyonumuz ve uyumla çalışmamız neticesinde kazanan ilçemiz olacak, kazanan bizler olacağız. Bütün çabamız, yegâne amacımız kalp gözü açık olan ve hepimizden daha derin bir görüş mesafesine sahip olan ünlü ozanımız Âşık Veysel’in ifade ettiği gibi anılmaktır.
Biz gideriz adımız kalır Dostlar bizi hatırlasın
İfadelerinde olduğu gibi hayırla yâd edilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyor, programımıza katılımlarınızdan dolayı hassaten teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
İnsanlarımızın mutlu yaşam süreceği engelsiz bir şehir
Konuşmasına katılımcılara, hayırseverlere teşekkür ederek başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bugün engelsiz olabiliriz ama yarının ne getireceği belli değil. Hepimiz engelli adayıyız. Bizim medeniyetimiz inancımız dünya hayatı bittikten sonra ahirette herkes engelsiz herkes eşit olacaktır. Bizler yediden yetmişe herkesin, hepimiz için engelsiz bir hayat sürmesi için görev ve sorumluluklarımızı yerine getiren, bütün insanlarımızın mutlu bir şekilde yaşayacağı bir Samsun için çalışıyoruz. Bütün gayretimiz bunun içindir. Engelli kardeşlerimiz için Samsun’umuzda 11 ayrı yerde Engelli akülü araçları şarj etme istasyonları kuruyoruz. Onlar için ne yapsak azdır. Engelli kardeşlerimiz güle güle kullansınlar” dedi.
Engellilerin önündeki Engelleri Kaldıracağız
Samsun Valisi Osman Kaymak, “Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıran her kim varsa hepsine teşekkür ediyorum. Engellilik bir kaderdir. Hepimiz engelli adayıyız. Engelli kardeşlerimizi anlamak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak hepimizin üzerine bir vazifedir. Asıl engellilik insanların kafasında ve gönlünde olan engellerdir. Kafamızdaki ve gönlümüzdeki engelleri kaldırırsak hayat engelliler için çok daha rahat olacaktır. Hükümetimiz sadece Samsun ilimizde bir yılda evde bakım hizmetleri için 110 milyon ödeme yapmıştır. Devletimize Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bu anlamda teşekkür ediyoruz. Programda emeği geçen hayırseverlere ve Canik Belediye Başkanı Sayın İbrahim Sandıkçı’ya yaptıkları bu anlamlı program için teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlarımız ve siyasetçilerimizle birlikte engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırarak Engelsiz bir şehir oluşturacağız.”
Konuşmaların ardından 85 akülü engelli aracı sahiplerine teslim edildi. Sanatçı Kıraç Vatan marşını Samsun Engelliler korosuyla birlikte büyük bir coşkuyla seslendirdi. Engelsiz Dans Engelliler Spor Kulübü gösteri düzenlendi. Proje kapsamında akülü araçların temin edilmesine vesile olan hayırseverlere protokol üyeleri tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.
Akülü araçlarına kavuşan engelli vatandaşlar, her zaman yanlarında olduklarını bildikleri yardımlarını kendilerinden esirgemeyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’ya ve hayırseverlere teşekkür etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum