Canik Başarı Üniversitesinden Atatürk Haftası

Canik Başarı Üniversitesi 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Ata’ya Saygı programı düzenledi

Canik Başarı Üniversitesinden Atatürk Haftası
10 Kasım 2015 - 18:05
Canik Başarı Üniversitesi 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Ata’ya Saygı programı düzenledi.

[gallery ids="37979,37980,37981"]

Büyük Önder Atatürk ile ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gaziler adına gerçekleşen saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan “10 KASIM SON YOLCULUK”  isimli kısa film izletildi.

Günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit ÖzkancaAtatürk, bilimsel değerlendirmeler ışığında Türk milletine en uygun yönetim biçiminin “Cumhuriyet” olduğunu görmüş ve bu yönetim biçimini benimsemiştir. Cumhuriyetin ilanı, Türk milleti için tarihin en önemli dönüşümlerinden biridir. Cumhuriyetin kabul edilmesi, Türk toplumunun çağdaşlaşma istek ve kararlılığını ortaya koyan büyük bir siyasi adımdır.

Atatürk, egemenliğin kayıtsız koşulsuz millete ait olduğunu ifade ederek, Türk milletine vatandaşlık bilincini ve özgüvenini kazandırmıştır. O, Türk ulusuna her zaman güvenmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Bu bağlamda kendisinin de sözü olan “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” Sözünü hatırlatan Özkanca gençlere; Bu cumhuriyet size emanettir, ona iyi sahip çıkın diyerek öğüt verdi.

Atatürk, iyi bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı olduğu kadar, iyi bir düşünce adamıdır aynı zamanda. Olanaksız gibi görünen düşünceleri yaşama geçirerek, kuramların nasıl uygulamaya dönüştürülebileceğini de kanıtlamıştır. İyi bir lider olan Atatürk hakkında yapılmış olan akademik araştırmalar ve yazılan kitaplar O’nun düşünce sisteminin derinliğini ve evrenselliğini en güzel şekilde gözler önüne sermektedir dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum