Camiler ve Din Görevlileri Haftamız Kutlu Olsun

Diyanet-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Nevzat Oy; Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı

Camiler ve Din Görevlileri Haftamız Kutlu Olsun
04 Ekim 2018 - 11:10
Diyanet-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Nevzat Oy; Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.
Oy yaptığı açıklamada; ​Toplum açısından son derece önemli olan camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçlar “Camiler ve Din Görevlileri” haftasının kutlanmasına zemin hazırlamıştır. Toplumsal bir ihtiyaçtan doğan Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanmaktadır. Her yıl yeni bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” teması ile kutlanacak.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile yazılı bir açıklama yapan Diyanet-Sen samsun1 nolu şube başkanı Nevzat Oy, İslam medeniyetinin cami odaklı bir medeniyet olduğunu belirterek “Camiyi ve cemaati sevk eden din görevlilerimiz aynı zamanda beşikten mezara hayatın her alanında insanımızın yanındadır. Tüm ömürlerini din hizmetine adayan toplumun önderi konumundaki din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmeleri için yetkili sendika olarak elimizden gelini yapacağımızı bilmelerini istiyoruz” dedi.
Diyanet sen Samsun1 şube Başkan’ın açıklaması şöyle; Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmetlerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan bir kandil gibidirler. Kutsal camilerimiz kadar, bu camilerde görev yapan insanlar da önemlidir. Çünkü toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakârlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hikmet dolu sözleri, dinlendirici hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden Din Görevlilerimiz, bu şerefli hizmetleriyle Peygamberimizin varisleri olmuşlardır.
Doğduğumuzda kulağımıza ismimizi okuyan, düğümünüzde nikahımızı kıyan, öldüğümüzde cenaze namazını kıldıran ve tüm hayatımızı boyunca günde beş vakit bize imamlık yapan, dini bilgileri ve kadim değerlerimizi öğreten din görevlilerimiz ömürlerini bu hizmete adamış gönül erleridir.
Camiler, tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olmuştur. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekânlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan bir çok olay camilerimizin ve din görevlilerimizin vatan savunmasında ne denli öneme sahip olduklarını gösteren yüzlerce örnekle doludur. Camiler ve din görevlileri dün olduğu gibi bu günde ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışmaya hazırdır.
Şube başkanı oy sözlerine Şöyle devam etti; Toplumun önünde rehber olarak Cami'ye dine adanmış Gönüllerin adına Samsun İl Müftülüğünün yapmış olduğu panele katıldım güzel de oldu arkadaşlar olarak istifade ettik ancak orada temsilen bir din görevlisinin dertlerini sıkıntılarını yaşadıklarını anlatamaması cami ve din görevlileri haftası adına bir eksiklik olduğunu düşündüm Ayrıca basında İmam hatiplerimizin din görevlilerin motivasyonlarının artırılması yerine rencide edici söz ve söylemlerde camiamızı derinden yaralamış üzmüştür. Íman noktasında hiçbir din görevlisi kardeşimin ve Diyanet camiasının zafiyeti yoktur.
Panele katılan eski il müftülerimizden Osman Şahin hocamız Mescidi Nebevi'nin yanında Peygamberimizin evinin oluşu günümüzde de uygulanması gereken bir sünnet olduğunu vurguladı ne hazindir ki Cami lojmanlarımızın yüzde sekseni klasik ve Rutubet altından bakımsız bir halde görevlilerimizin eşlerinin ve çocuklarının sağlık durumunun etkilemektedir
Panele katılan yine eski il müftülerimizden Hayrettin Öztürk hocamızın İbrahim Aleyhisselam'a peygamberlik veriliş sürecini anlatması da ayrıca manidardır
Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimizin peygamber oluşu 40 yaşındadır onu yaratan donatan haya ve edeple alakalandıran Allah'tır Bizler beşeriz 18-20 yaşındaki bir insanın büyük bir sorumluluğu olan Bu davanın önüne koymak yerine diyanet akademisini oluşturulup İlim irfan siyaset ekonomi coğrafya biyoloji ve ilahiyat dalında olgunlaştırılıp halkın önüne  rehber olarak atanması acizane tercihimizdir dedi.
Ayrıca İstanbul Ankara gibi büyük illerde halkın daha güzel ezan dinlemesi adına Merkezi ezan sistemi var iken Merkez ilçede ve diğer ilçeler de sistemin hazır olduğu halde samsunda okutulmaması da hem görevlerimizi hem halkımızı derinden üzmektedir bu konuda ilgililerimizden hayırlı haber bekliyoruz.
Bu vesile ile “Camileler ve din görevlileri haftasının insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, camilerimizin eksiklerinin, din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi konusunda olumlu ve güzel adımların atıldığı hayırlı çalışmaların yapıldığı bir hafta olarak değerlendirilmesini diliyoruz

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum