Reklam
Reklam
Reklam

Bunun Adı Zehir Tacirliğidir!

Son günlerde biyokütle enerji santralini aklamaya yönelik olarak yürütülen propaganda faaliyetlerine ve bölgede yaşayan vatandaşlar üzerinde kurulmaya çalışılan baskılara sert tepki gösteren CHP Samsu

Reklam
Bunun Adı Zehir Tacirliğidir!
11 Ekim 2019 - 22:12
Reklam
Son günlerde biyokütle enerji santralini aklamaya yönelik olarak yürütülen propaganda faaliyetlerine ve bölgede yaşayan vatandaşlar üzerinde kurulmaya çalışılan baskılara sert tepki gösteren CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, yapılan çalışmaları "zehir tacirliği" olarak niteledi. Hancıoğlu, "Bu toprağın insanı onurludur. Onurunu, geleceğini üç kuruş paraya veya ucuz yalanlara satmaz! Bunlara tevessül eden de buralarda insan yüzüne bakamaz!" dedi.
Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, biyokütle enerji santralinin, çevreye zarar vermeyeceğini savunan ifadelerin yer aldığı broşürlerin Çarşamba ve civarında dağıtılmasına ve muhtarlar, kanaat önderleri ve STK'lar üzerinde çeşitli yöntemlerle baskı kurmaya yönelik çalışmalar yürütülmesine sert tepki gösterdi. Kurulmak istenen santralin, menşei belli olmayan kimyasal atıklar da dâhil olmak üzere günde 630 ton atık yakacağını, yılda 5 ton külü havaya salacağını, ovayı besleyen dereden günde bin 500 ton su çekilip, yakma işlemi sonrası bu suyun tekrar ovaya salınacağı kaydeden Hancıoğlu, bütün bu gerçeklerin vatandaşlardan gizlenmeye çalışıldığını ifade etti.
Hancıoğlu, açıklamasında şunları belirtti; "Vatan sevgisi, Atalarımızın uğruna canlarını feda ettiği ve bizlere emanet ettiği vatan topraklarını korumakla başlar. Tıpkı biz Samsunlulara aşımızı, ekmeğimizi, suyumuzu veren Çarşamba Ovamız gibi...
Şundan hiç kimsenin endişesi olmasın; milletimiz istemedikçe, milletimizi aldatarak o santral oraya kurulamaz!
Hiçbir irade, hiçbir güç, milletten üstün değildir! Kapı-kapı dolaşıp bu santralin zararsız olduğu yönünde propaganda yapanları, vatandaşımızın üzerinde baskı oluşturmaya çalışanları uyarıyoruz:
Bu toprağın insanı onurludur... Onurunu, geleceğini üç kuruş paraya veya ucuz yalanlara satmaz! Bunlara tevessül eden de buralarda insan yüzüne bakamaz! Çarşamba Ovası'na ihanet, Türkiye'ye ihanettir, milletimize ihanettir, geleceğimize ihanettir! İhanete, asla geçit vermeyeceğiz!"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum