Bu Karardan Dönülmeli

Vardiya sistemi ile alakalı Ülkem İş Konfederasyonu Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal SARI karara tepki göstererek şu açıklamalarda bulundu.

Bu Karardan Dönülmeli
29 Eylül 2021 - 15:22
Sağlık Bakanlığın da çalışan işçi arkadaşlar adına Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan işçi çalışma esasları konulu yazıda,
İşçi statüsünde çalışan personelin vardiya düzeninin günlük 7,5 saati aşmayacak şekilde 3 posta halinde düzenlenmesi  ve bu postallarda 4857  sayılı iş kanununun 69. Maddesi  gereği dönüşümlü olarak görev verilmesi esas alınacaktır denilmektedir.
Aynı işyerinde işimize geldiği zaman ekibiz aynı zincirin halkalarıyız diyoruz. Hatta Covid 19 sürecinde Canlarını dişine takıp mücadele verildiği için Türkiye olarak Alkışlıyoruz fakat Sadece işçi olduğumuz ve fazla ücret ödememek için 3 vardiya  Gece çalışması düzenlemesi yapılıyor.
Düşünün Hastanelerde çalışan işçilerin 3 vardiya çalışmasını Gece saat 12.00 vardiya değişimi veya Gece 03.00 vb.  saatlerde vardiya değişimi Bu saatte Birçok ilimizde ulaşım yok. Çalışan nasıl işe gelecek veya Bir Bayan nasıl evine gidecek yolumu düşünsün işimi evini mi  düşünsün.
Bu yanlış uygulama ve dayatmadan  acilen vaz geçilmelidir. Çalışma alanında. Zincirin halkasıysak İşçi Memur ayrımı yapılmamalıdır.
 

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum