Bu Anlayışı Nisan Sabahı Yıkacağız

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, ‘Rüşveti, Kayıp Kaçağı Engellerseniz Kaynak Var’

Bu Anlayışı Nisan Sabahı Yıkacağız
21 Şubat 2024 - 11:35

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, emeklilere, öğrencilere verecekleri desteğin kaynağını açıklayarak, “Kayıp kaçağı, faize gidecek parayı engellersek 2,5 yıllık doğalgaz desteğini bulmuş oluyoruz. Kaynak burada. İsrafı önlerseniz, yolsuzluğu engellerseniz, rüşveti, haramı belediyelerden söküp atarsanız kaynak var. Bu anlayışı inşallah 1 Nisan sabahı yıkacağız” dedi.
Ahlaklı Belediyecilikte Rüşvet Yok, Hizmet Var
Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Kavak ilçesi Süleymandağı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara projelerini ve Refah Partisi dönemindeki ‘Milli Görüş Belediyeciliği’ni anlatan Güney, “Belediyeciliğin temelinde önce ahlak ve maneviyat var. Doğru konuşmak, doğru söylemek var. Ahlaklı belediyecilikte hizmet var, durmadan, yorulmadan yürümek var. Ahlaklı belediyecilikte adaletsizlik, rüşvet, yolsuzluk yok. İnsanın merkezde olduğu belediyecilik anlayışını 1 Nisan sabahı hep birlikte göreceğiz” dedi.
Tütmeyen Ocak Varsa Tüttüreceksin
‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışıyla belediyecilik hizmeti yapacaklarını dile getiren Adem Güney, “Hizmet belediyeciliğinde yol yapacaksın, köprü yapacaksın, park yapacaksın, çöp toplayacaksın, imar yapacaksın. Kanunda sayılı vazifeleri yapacaksın. Sosyal belediyecilikte ise vatandaşın derdi ile dertleneceksin. Tütmeyen ocak varsa tüttüreceksin, kaynamayan tencere varsa oraya koşacaksın. Sosyal belediyeciliğin temelinde insanımıza dokunmak var, insanımızın derdini kendi derdi bilmek var” ifadelerini kullandı.
“Vatandaşın gönlünü kazanmalıyız” diyen Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney şunları söyledi; “Vatandaşın gönlünü kazanmak için vatandaşa dokunacaksın. Bireysel sorunlarına çözüm bulacaksın. Günümüzde şu anda en çok mustarip olduğumuz hususlardan birisi nedir? Ekonomik sıkıntı. Geçim sıkıntısı. Bu konuda belediyeler ne yapabilir? Birçok alanda tasarruf yaparak, faize para ödemeyi keserek, yolsuzluğu, haksızlığı, kayıp kaçağı önleyerek, havuza biriktirdiği bir takım kaynaklarla insanımızı destekleyebilir. Diyorum ki, su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacağız. Samsun en pahalı suyu kullanan ilimiz. En pahalı suyu kullanan, en fazla yağış alan ama en fazla da para ödeyen bir şehiriz. Yine diyoruz ki, açlık sınırının altında maaş alan ve sosyal yardım alma hakkı olan emeklerimize, tramvay ve otobüslere her ay 100 binişlik Samkart vereceğiz. Her ay yine açlık sınırının altında maaş alan ve sosyal yardım alma hakkı olan emeklerimize 500 TL et desteği, kış aylarında da 500 TL doğalgaz desteği vereceğiz. Öğrencilere ücretsiz ve indirimli yemek kartı vereceğiz. Üniversite öğrencilerine her ay 600 biniştik Samkart vereceğiz. Bunlar sosyal belediyecilik adı altında yapacağımız faaliyetlerin bir kısmı.”
Bu Anlayışı 1 Nisan Sabahı Yıkacağız
Denk bütçe yapacaklarının altını çizen Adem Güney, “Biz faizle borçlanmazsak, ayağımızı yorganımıza göre uzatırsak, denk bütçe yaparsak, kayıp kaçağı, faize gidecek olan parayı engellersek 2,5 yıllık doğalgaz desteğini bulmuş oluyoruz. Kaynak burada. Kayıp kaçağı engellerseniz, israfı önlerseniz, yolsuzluğu engellerseniz, rüşveti, haramı belediyelerden söküp atarsanız kaynak var. Faiz öderken kimse kaynağı sormuyor. Ama vatandaşa geldiği zaman para yok. Bu anlayışı inşallah 1 Nisan sabahı yıkacağız. Nasıl yıkacağız, sizlerin destekleriyle yıkacağız” diye konuştu.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum