Bozkırın Tezenesi Adına Düzenlenen Anma Gecesinde Türküler Dile Geldi

Türk Halk Müziği’nin büyük ustası, eserleri ile yaşayan Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ölümünün 11. yılında İlkadım Belediyesinin düzenlediği “Anma Gecesi” konseriyle anıldı. Konsere İlkadımlı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Bozkırın Tezenesi Adına Düzenlenen Anma Gecesinde Türküler Dile Geldi
04 Ekim 2023 - 17:43
“Bozkırın Tezenesi” olarak adlandırılan halk ozanı Neşet Ertaş’ı ölümünün 11. yılında Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde anma  gecesinde THM Korosu solistlerinin seslendirdiği birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu. Şef Hızır Aydın yönetiminde usta ozanın en sevilen türkülerini bir bir seslendiren solistleri sanatseverler alkış yağmuruna tuttu. Konserde büyük ustanın unutulmaz eserleri Neredesin Sen, Yalan Dünyada, Sen Benimsin Ben Senin, Bir Anadan Dünyaya Gelen, Ahirim Sensin, Gönül Dağı, Yazımı kışa çevirdin eserleri türkü severler koro ile birlikte seslendirdi. Geceye sürpriz bir katılım gerçekleştiren Tennure ve Ateş, Aşkın Gözyaşları ve Aşkın 7 hali gibi kitaplarıyla tasavvuf edebiyatına yeni bir çizgi getiren Sinan Yağmur, Dediler zamanla hep azalırmış sevgiler olsun. Bana seninle geçen yıllarım yeter adlı eserin yazarı İlter Yeşilay ikilisi salonu dakikalar öncesinden dolduran sanatseverlerle yaptıkları söyleşi ve sohbetleri geceye renk kattı.
Bu dünyada güzel iz bırakmak önemli
Neşet Ertaş sadece türkü olarak dinlenecek bir üstat değil. Kendisi, bir yaşam tarzı, bir hayat felsefesi ve Anadolu irfanının temsilcidir diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Halk ozanımız Neşet Ertaş’ı sadece türkülerini değil hayata bakışını, irfanını, felsefesini kendimize rehber edindik. Nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin. Bu dünyadan yorulup geçerken güzel iz bırakmak çok önemli. Bizlerde sizlerin gönlünüzün hizmetkarıyız. Üstadın deyimiyle ayağınızın türabıyız. Bizlerde bu dünyadan yorulup geçerken sizlerin gönlünde bir iz bırakırsak en büyük ödülümüz bu. Belediyemizin sanat etkinlikleri kapsamında bu güzel gecede en önemli kültür değerlerimizden biri olarak gönlümüzü titreten türkü ve bozlaklarıyla kalbimizde yaşamaya devam Neşet Ertaş'ın eserleri ile kulaklarımızın pasını silen koro şefinden ses ve saz sanatçılarına kadar tüm üyelerini başarılı performanslarından dolayı kutluyor, bize bu eşsiz müzik ziyafetini sundukları için teşekkür ediyorum” dedi.
Gecenin finalinde İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Yazar Sinan Yağmur ve İlter Yeşilay’a Kuranı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum