Bizler 657'ye Tabii Çalişanlar Gibi Görünsek de Aslinda Devletin Kaçak İşçileri Gibiyiz

Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, 24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında bir dizi okul ve dernek ziyareti gerçekleştirdi.

Bizler 657'ye Tabii Çalişanlar Gibi Görünsek de Aslinda Devletin Kaçak İşçileri Gibiyiz
29 Kasım 2021 - 12:25
Ziyaretler kapsamında Halk Eğitim Merkezi usta eğitici ve öğretmenleri de ziyaret eden Türk, bu kadar emekle çalışan, üreten ve ürettiklerini başkalarına aktaran emekçilerin hiçbir haklarının olmayışı oldukça üzücü dedi. Başkan Türk, usta eğitici ve öğretmenlerin sorunlarını taraflarına yazılı olarak ilettiğini söyleyerek yazılı metinden bir bölümü paylaştı; “Bizler 657’ye tabii çalışanlar gibi görünsek de aslında hiçbir hakkı olamayan devletin kaçak işçileriyiz. Devler kademelerinde bu şekilde çalışan var mıdır? Her birimiz yıllarca halk eğitimin çilesini çekmiş gerçek çalışanlarız. 4a’lıyız fakat yarım zamanlıyız ve eksik sigorta yatıyor, mevzuat gereği ne işsizlik maaşı ne de kısa çalışma ödeneği alabiliyoruz. Ek ders ücretlerimiz oldukça az. Böyle olunca da kıdem tazminatı alıp emekli olma hayalimiz çok zor. Bunlara rağmen; hasta olsak ücretimiz kesilir, cenazemiz olsa izin hakkımız yok. Doğum iznimiz yok. Bu doğal hak bile yine ücretimizden kesiliyor. Resmi tatil ve bayramlarda da aynı durum. Bu ücret kesintilerimiz yüzünden böyle günlerin olmasını istemez hale geldik. Resmi olarak mevzuatımızda hiçbir hakkımız yok ve bizleri savunacak bir sendikamız dahi yok”.
Başkan Kebire Birer Türk; Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun olarak da kötü yönetimin yansımalarını yaşıyoruz. Esnaf dertli, öğretmen dertli öğrenci dertli.. Kiminle sohbet etsek problemler ardı ardına geliyor. Emekli maaşları çok düşük bu sebeple yaşı gelen birçok devlet çalışanı emekli olmuyor. Yeni mezunlar ise iş bekliyor. Her alanda her sektörde yanlış yönetimler, yanlış kararlar ve haksızlıklar var. Fakat Türkiye daha önce de böyle bir sürecin içerisine girmişti ve sonrasında işinin ehli kadrolar, adalet ve ortak akıl ile süreç olumlu işledi. Biz bu anlamda genel başkanımızın ilgili bakanlıklardaki tecrübesine ve geçmiş dönemdeki başarılı çizgisine güveniyoruz. Aynı çizginin yansımalarını Samsun’da da göstereceğiz. Sözlerimi, genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın bir söylemi ile noktalamak istiyorum. “ Daha önce yaptık, yine yaparız! Kimse umudunu kaybetmesin.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum