Belediye Meclisi Karıştı, CHP ve İYİ Parti Toplantıyı Terk Etti

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısında gergin anlar yaşandı.

Belediye Meclisi Karıştı, CHP ve İYİ Parti Toplantıyı Terk Etti
12 Ocak 2023 - 14:46
Komisyon toplantısında Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, İYİ Parti Grup başkanvekili Ayhan Ayvaz'ın ısrarlı sorularını cevaplandırmadan oylamaya geçinde ortam gerildi. Dr. Ayhan Ayvaz ısrarla sorularının cevaplandırılmasını istedi, ancak cevaplandırılmayınca protesto ederek İYİ Parti grubu toplantıyı terk etti. İYİ Partinin ardından CHP Grubu da toplantıyı terk etti.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Komisyon toplantısı bugün gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülürken İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, "Sayın Başkan, Yeni kanuna dair yönetmeliğin 13/B maddesine istinaden Hasan İpek'in Bey'in söylediği bir madde askıda kalabiliyor. 2020 yılında yönetmelikte yapılan bir değişiklikle orada cami yeri olarak maksimum  % 5'lik alana yapabilirsiniz diyor. Keşke proje bizimle de paylaşılsaydı.
Genelde mahkeme kararlarında mahkemeler buradaki projeleri, en azından mimari projeleri istemezler burada enteresan bir mahkeme kararı var. Ona da anlam verebilmiş değilim. Bu mevcut uygulanan kanuna göre de burada 70 metrekareye cami nasıl sığdırdınız çok merak ettik; o mimari projeyi görmek isteriz.
Onun haricinde buradaki kenar kıyı çizgisinden çekme mesafesinin nasıl çözeceğinizi çok merak ediyorum. Orada çekme mesafesi 10 metre iken burada siz kıyı kenar çizgisini 0 yapmışsınız. Bunlarla alakalı en azından bir bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler" dedi.
Atakum'u Size Yedirmeyeceğiz!
CHP Grup başkan vekili Dr. Atilla Tekcan da; "Olayın teknik taraflarına arkadaşlarımız izah ettiler asıl buradaki gündeme gelecek konu Atakum'un yaşam konforunu eksiltme konusundaki mücadelenizin her zaman karşısında olacağız. Bunu böyle bilin.
Oradaki yaşam konforunu yok etmeye çalışıyorsunuz. Buna sizin bürokratlarınız da yardımcı oluyorlar.
Burada şehir plancısı şube başkanımız var, burada şehir plancısı genel sekreteriniz var öncelikle meslek hukuklarına sahip çıksınlar. Atakum’u size yedirmeyeceğiz. Bunu böyle bilin" diye konuştu.
Burası Atakum Belediye Meclisi Değil!
Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk da Tekcan'a tepki göstererek; "Burası Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Atakum Belediye Meclisi değil! Atakum ile ilgili senin özel düşüncelerin varsa Atakum meclis üyesisin Atakum'daki belediye Başkanı partilin! Onlarla oturursun her türlü konuyu orada konuşursunuz.
Ama sizin yapamadıklarınızı eğer Büyükşehir Belediyesi olarak biz orada hizmet etmeye devam edeceğimizi daha önceki komisyon çalışmalarımızda meclis çalışmalarımızda söylediğim gibi gene tekrar ediyorum size rağmen biz Atakum’a hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Nihat Soğuk, konuşmasının ardından sorulara cevap vermeden oylamaya geçince Dr. Ayhan Ayvaz; "Sorularımızı cevaplandırmıyorsunuz! Biz burada siyasi bir hamle veya herhangi bir şey yapmadık. İYİ Parti, grubu adına konuşuyorum. Ben 3 teknik soru sordum. Biz burada konuşamazsak nerede konuşacağız?" diyerek İYİ Partili üyelerle birlikte toplantıyı terk etti.
İYİ Partili üyelerin ardından CHP'li üyeler de toplantı salonunu terk etti.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk'a mecliste bulunan diğer siyasi partili üyelerin de davranışından dolayı tepki gösterdiği öğrenildi.
Demokrasi Rafa Kaldırıldı, Keyfi Uygulamalarla Kararlar Alınıyor
İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde demokrasi rafa kaldırılmıştır. Halk adına sorduğumuz teknik sorular bile cevaplandırılmadan, bilgi verilmeden oylama yapılmakta, Samsun halkını temsil etmekte olan muhalefet partili üyelerinin üzerinden Samsun halkının hukuku yok sayılmaktadır. Daha önce de toplantıda görüşülmesi gereken konuların değiştirildiği, eklerin konulmadığı, ya da komisyon günü ve saatinde eklerin konulduğu ile ilgili tepkilerimize dair açıklamalarımız olmuştu.
Ancak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclis Başkanvekili bu tepkileri ve şikâyetleri yok saymakta, keyfi, hesap vermeden anti demokratik uygulamalarla oldubittiye getirilerek karar almaktadır. Bu tavrı kınıyor ve protesto ediyoruz. Biz halkımızın bize vermiş olduğu vekâlette onların her türlü engellemelerine rağmen halkımızın hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum