Belediye Evleri Kavşağı Artık Sele Teslim Olmayacak

Samsun'un Canik ilçesi Belediye Evleri Kavşağı'nda yaşanan sel baskınlarının önlenmesi amacıyla yapılan "Yağmur Suyu Kollektör Hattı" ile vatandaşın korkulu rüyası bitti.

Belediye Evleri Kavşağı Artık Sele Teslim Olmayacak
11 Şubat 2022 - 15:06
Yapılan yatırıma teşekkür eden Canik Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Cevdet Dursun, “Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve gelince bizimle yaptığı ilk toplantıda bu mağduriyetin giderileceği sözünü vermişti. Sözünü de tuttu” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü Canik’te uzun yıllardır vatandaşı mağdur eden, yağmur suları nedeniyle oluşan sel ve su baskını sorununu "Yağmur Suyu Kollektör Hattı projesi ile bitirdi. 10 milyonluk yatırım olan proje Canik halkı tarafında da yakından takip edildi. Toplamda 2 bin 600 metre uzunluğunda yağmur suyu hatlarının döşendiği bölgede uzun vadede aynı sorunun bir daha meydana gelmemesi için geniş çaplı betonarme borular kullanıldı.
Mağduriyetimiz Bitti Mutluyuz
Yıllardır çektikleri çilenin Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışma ile sona erdiğini ifade eden Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Cevdet Dursun, "Her yağmur yağdığında ana yol üzerinde büyük bir su birikintisi oluyordu. 10 dakikalık sağanak yağışla ulaşım felç oluyordu. Bu mağduriyeti sürekli yaşıyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mutafa Demir göreve gelince bizimle yaptığı ilk toplantıda bu mağduriyetin giderileceği sözünü vermişti. Sözünü de tutu. Yapılan yatırım sonrasında sağanak yağışlarda mağduriyetin tekrarlamadığını gördük. Çok şükür bunun mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
8 yıldır Belediye Evleri Mahallesi'nde ikamet eden Musa Özübek, "Öncesinde Belediye Evleri Kavşağında her yağmurda su baskını korkusu yaşıyorduk. Çalışma yapıldı, sorun çözüldü. Şu an gayet iyi. Mağduriyeti bitirdiği için başkanımız Mustafa Demir’e teşekkür ediyorum” dedi.
Tek Arzumuz Samsunlu Hemşehrilerimizin Sağlıklı Yaşam Sürmesi
“Bütün projelerimiz insanımızın daha güzel bir kentte yaşaması için” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sadece Canik’te değil. 17 ilçemizin altyapı sorunlarını gidermek adına tüm ekiplerimiz sahada. Tüm derdimiz Samsun'da altyapı probleminin kalmadığı, özellikle su konusunun hiç konuşulmadığı bir ortamı tamamen temin etmek. Samsun'un merkezinden en ücra köşelerine kadar altyapı hizmetlerini ulaştırmak için gayretle çalışıyoruz. Her fırsatta hizmet zincirine yeni halkalar ekledik, eklemeye de devam ediyoruz. Yeni yatırımlarla çözüm odaklı çalışmaya, şehrimizi geliştirmeye ve kalkındırmaya devam edeceğiz. Tek arzumuz var. O da Samsunlu vatandaşlarımızın daha konforlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesi” şeklinde konuştu.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum