BAŞKAN ANARAT'A ŞİİRLİ VEDA!

Tedavi gördüğü MediBafra Hastanesinde; yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden, Bafra MusıkiCemiyeti Başkanı Namık Anarat için Bafra Musiki Cemiyeti Binası önünde bir Veda ve Anm

BAŞKAN ANARAT'A ŞİİRLİ VEDA!
21 Nisan 2019 - 15:50
Tedavi gördüğü MediBafra Hastanesinde; yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden, Bafra MusıkiCemiyeti Başkanı Namık Anarat için Bafra Musiki Cemiyeti Binası önünde bir Veda ve Anma Töreni gerçekleştirildi.
Bafra Gazipaşa Mahallesinde "Papazın Yeri" olarak restore edilerek Bafra Musiki Cemiyeti' ne tahsis edilen cemiyet binası önündeki törene; merhumun ailesi, eş, dost, akraba ve yakınlarının yanı sıra; Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, eski Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, gazetci, yazar Osman Kara, Bafra Musiki Cemiyeti TSM Koro Şefi Celalaettin Demir, THM Koro Şefi Levent Aydın, koroların ses ve saz sanatçıları, Bafra Musiki Cemiyeti, Şiir Kulübü Başkanı, şair Fatma Hatun Esen, Bafra MusıkiCemiyeti Yönetim Kurulu ve üyeleri, şair ve yazarlar, STK'lar, Okul Müdür ve öğretmenleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Bafra Musiki Cemiyeti Binası önündeki Tören'de; cemiyetin Başkan Yardımcısı İdris Anarat, Namık ANARAT ile ilgili bir konuşma yaptı. İdris Anarat, ayrıca; yıllarca Bafra Musıki Cemiyeti TSM Korosunda ses sanatçısı olarak hizmet etmiş, emekli öğretmen, şair, söz yazarı ve gazeteci Oktay ZERRİN' in; Namık Anarat için yazıp ithaf ettiği "Unutmayız Seni Namık Anarat" adlı, 10 kıtalık şiirini de okurken, törene katılanlarda, bu esnada duygulu anların yaşandığı görüldü.
İdris Anarat konuşmasında “ Öncelikle hepinize acımızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Gönül dostuydu, ağabeyimdi, arkadaşımdı, her şeyiyle birlikteydik. Şu binaların yapılamasında, Bafra`ya bir şeyler kazandırma noktasında elinden gelen her şeyi yapıyordu. Onun rahatsızlığı sırasında hep talimatlarını aldık.
O kadar zahmet çektik ki biz yalnız başımıza kaldığımızda anladık. Fazla vaktinizi almayacağım. Sadece bugün dikkatimi çeken Şair, Yazar Oktay Zerrin Hocam sosyal medyada bir şiir paylaşmış, onu sizlerle paylaşacağım ve başka bir şey de demeyeceğim” dedikten sonra şair Oktay Zerrin`in Namık Anarat'a ithafen yazdığı şiiri seslendirdi.
Şiirin ardından, helallik alınarak Anarat`ın cenazesi Büyük Camiye getirildi. Burada kılınan öğle ve ardından cenaze namazı sonrası; Bafra Asri Mezarlığına gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şair Oktay Zerrin' in Namık Anarat için yazdığı şiiri ise şöyle:

Unutmayız Seni Namık Anarat
Büyük Acılar Da Vardır Hayatta
Göz Açıp Kapatmak, Böyledir Hayat
Bir Ölmüş Gibidir İnsan Rüyada
Unutmayız Seni Namık Anarat

Musıki Seninle Anlam Kazandı
Ne Farkeder Mevsim Bahar, Hazandı
Seni De Kaybettik, Yürekler Yandı
Unutmayız Seni Namık Anarat

Babacan Tavırlar Takınıp Durdun
71 Yaşa Dek Bizimle Oldun
Vefat Haberinden Acılar Duydum
Unutmayız Seni Namık Anarat

Musıki Meşk Ettik Biz Hep Birlikte
Sevgiyi Kokladık Açan Çiçekte
Gezdik Kadıköy'de Hem De Bebek'te
Unutmayız Seni Namık Anarat

Nice Konserlere Gittik Beraber
Yaptık Söyleşiler, Sayısız Haber
Böyle İstemişti Ne Desek Kader
Unutmayız Seni Namık Anarat

Ne Söylesek Bilmem Hüzün Üstüne
Her Ne Desek Yetmez Sözün Üstüne
Hep Derdin Başım, Gözün Üstüne
Unutmayız Seni Namık Anarat

Gönül' Lerde Yerin Özel Olacak
Seni Hatırlamak Güzel Olacak
Yaptığın Eserler Aynen Kalacak
Unutmayız Seni Namık Anarat

Konservatuar' Da Büyük Payın Var
Kurduğun Kulüpler, Can Hatıralar
Seninle Ruh Buldu Türkü Şarkılar
Unutmayız Seni Namık Anarat

İnsanları Sevdin, Ayrım Yapmadan
Dik Duruş Gösterdin, Yalan Katmadan
Rahmetler Eylesin Seni Yaradan
Unutmayız Seni Namık Anarat

Bafra' Dan Tüm Yurda Yayıldı Vefat
Şimdi Bir Kişilik Eksiktir Sanat
Sözün Bittiği Yer, Yeter İzahat
Unutmayız Seni Namık Anarat

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum