Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Aksu'dan Önemli Açıklamalar

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Reklam
Başkan Aksu'dan Önemli Açıklamalar
18 Şubat 2020 - 18:12
Reklam
Kan Bağışı Kampanyası
İl Başkanlığında gerçekleşen ve İl Başkan Yardımcıları ile ilçe başkanlarının da katıldığı toplantının açılışında,
19 Mayıs 1919'un 100. yılı olması nedeniyle 2019 yılında Samsun'un, düzenlenen programlarla Türkiye'de ön planda ve vizyonda olduğunu belirten Ersan Aksu, yine bu yıl içerisinde düzenledikleri kan bağışı kampanyasında hedeflenen rakamın üzerine çıktıklarını söyledi. Aksu, "Bu yıl içerisinde anlamlı bir kampanya yürüttük. Kızılay ile ortak bir program ile il ve ilçe teşkilatlarımızın da katılımlarıyla kan bağışı kampanyası başlattık. Hedef 1919 ünite kan bağışında bulunmaktı. Ancak
2219 ünite kan bağışı rakamına ulaştık. Kan bağışı kampanyamıza destek veren tüm teşkilatlarımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Bayrak Değişimi Yaşandı
Kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ersan Aksu, sözlerine şöyle devam etti: "7 Ekim 2019'da kongre sürecimiz başladı. Kongre sürecimiz ile ilgili olarak Samsun'umuzda delege seçimlerimiz büyük ölçüde tamamlandı. Bazı ilçelerimizde bayrak değişimi de bu süreçte yaşandı. İlkadım'da Dursun Mücahit Erbin, Atakum'da Abdülkadir Köstek, Alaçam'da Hasan Özdemir arkadaşlarımız ilçe başkanı olarak atanarak göreve başladılar. İlçe başkanlarımızı tebrik ediyor ve görevlerinde başarılar diliyorum. Geçmiş dönemlerden bu zaman kadar görev yapmış olan ve bayrağı devreden ilçe başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Her biri bizim dava ve yol arkadaşımızdır. Bundan böyle de bu devam edecektir. Kavak ilçemizde de bayrağı devralacak ilçe başkanı atamamız önümüzdeki günlerde yapılacaktır.
Üye Sayımız Artacak
Samsun'da her 5 seçmenimizden biri AK Parti'ye üye. Kurulduğu günden itibaren AK Parti'ye Samsun'da vatandaşlarımızın çok ciddi anlamda teveccühü oldu. Hemşehrilerimiz bu davaya sahip çıktılar. Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi birdir. Bu çerçevede Samsun'da üye sayımızı çok daha yukarılara çıkarmanın kararlılığı içerisindeyiz.
İlçe Kongreleri Başlıyor
İlçe kongrelerimizi başlatıyoruz ve ilk ilçe kongremizi Canik'te yapacağız. Kesinleşen tarihler itibariyle 22 Şubat 2020 tarihinde Canik İlçe Kongremizi gerçekleştireceğiz. 23 Şubat 2020 tarihinde Havza İlçe Kongremizi gerçekleştireceğiz. 21 Mart 2020 tarihinde 19 Mayıs İlçe Kongremizi ve 22 Mart 2020 tarihinde Çarşamba İlçe Kongremizi yapacağız. İlçe kongre süreçleri
7. aya kadar devam edecek. Kongreler AK Parti'mizde coşkudur, heyecandır, teşkilat bayramıdır, birlik beraberliktir.  

Samsun İçin İnandığın Yolda Yürü
Kongrelerimizi "TÜRKİYE İÇİN SAMSUN İÇİN İNANDIĞIN YOLDA YÜRÜ" sloganıyla gerçekleştireceğiz. Şölen ve bayram havasında bu çalışmalarımız ortaya konacak. İlçe kongrelerimizin ardından İl Kongreleri süreci başlayacak. 9. ve 12. aylar arasında il kongrelerimizi yapacağız. Kongre sloganımız "İNANDIĞIN YOLDA YÜRÜ". 2023'e giden süreçte inandığımız büyük Türkiye yolunda hep birlikte yürüyeceğiz. İnşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ülkemizi milletimizle birlikte taşıyacağız.      
Siyaset Akademisi'ne Rekor Başvuru
2008 yılından bu yana AK Parti'nin klasiği haline gelen Siyaset Akademisi çalışmalarımızı da başlattık. AR-GE birim başkanlığımız bünyesinde bu yıl 38 ilde siyaset akademisi çalışmamız olacak. Siyaset Akademisine rekor başvuru oldu. Biz, " Siyaset akademide başlar" diyoruz. Samsun'da teşkilatımızın içerisinden veya dışından toplam 612 başvuru oldu. Mart ayı başı itibariyle siyaset akademisi ile ilgili derslerimiz başlayacak.
Milletimiz Gereken Dersi Yine Verecektir  
28 Şubat tarihi geçmişten zihnimize geliyor. Son günlerde özellikle bazı vesayet kırıntılarının senkronize sesler çıkarttığını hep beraber görüyoruz. 1960'tan başlayarak 5-6 defa muhtelif darbe teşebbüslerine ve girişimlerine maruz kalmış, mağdur olmuş milletin bir ferdi olarak paylaşmak istiyorum ki en son girişimde 15 Temmuz 2016'da milletimizin meydanlarda verdiği dersle kendini ortaya koymasıyla karşılık buldu. Bu tarz bir durum söz konusu olduğunda 83 milyon hep beraber omuz omuza 15 Temmuz 2016'da olduğu gibi yine gereken  dersi milletimiz vermeye hazırdır.  
Ak Parti Çığ Gibi Büyüyor
Partimiz kurulduğu andan itibaren çığ gibi büyüyerek geldi. Geçmişten bugüne görev alan tüm il başkanlarımıza ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde kuruluştan günümüze tüm il başkanlarımızın katılımlarıyla istişare ve değerlendirme toplantılarını Ankara'da gerçekleştirmiştik. Şimdi 24 Şubat 2020 tarihinde kuruluştan günümüze tüm ilçe başkanlarımız ile Ankara'da değerlendirme ve istişare toplantıları yapılacak. Akabinde de Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle tüm Türkiye'de kuruluştan günümüze kadarki ilçe başkanlarımızın katılımıyla program gerçekleşecek."
Samsunspor Şampiyon Olacaktır, İnanıyoruz  
Yılport Samsunsporumuz maalesef hak ettiği yerde değil. "Birlikte yükseleceğiz" sloganıyla başlayan sezonda takım çok güzel gidiyor. Öncelikle 1. Lig'e ardından Süper Lig'e çıkacağımızın heyecanı ve inancı içerisindeyiz. Yılport Samsunspor Başkanı Sn. Yüksel Yıldırım'ın şehrin takımına sahip çıkışı ve Samsunspor bayrağını çok iyi yere getireceği inancı içerisindeyiz. Sn. Yıldırım'a teknik heyete ve futbolculara şehir adına teşekkür ediyorum.
Manisa'dan Mutlu Döndük
Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ile Manisa'ya giderek Samsunsporumuzun yanında olduk. Manisa'dan güzel bir skorla döndük. Yarın Amedspor ile maç var. Samsunsporumuza başarılar diliyoruz. Bu sene İnşallah 1. Lig'e çıkacağız. Bunun inancı içerisindeyiz."
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum