Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Aksu'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Reklam
Başkan Aksu'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
23 Kasım 2019 - 21:32
Reklam
Başkan Aksu'nun 24 Kasım mesajı şöyle; "Ülkemizin dört bir yanında özveriyle, heyecanla, bilgi ve tecrübeleriyle çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, eğiten ve yetiştiren öğretmenlerimiz, mesuliyetli ve kutsal bir mesleği icra etmektedir. Öğretmen, insan yetiştiren bir sanatkârdır.
"Yaradan Rabbinin adıyla oku" ayetiyle insanlığa gönderilen mesajda, Peygamber Efendimizin "Ya Öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen, ya da ilmi seven ol. Fakat sakın beşincisi olma helâk olursun" hadisi şeriflerinde ve Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' sözünde çok büyük manalar yüklüdür. Her şeyden önce okumanın, ilim öğrenmenin, eğitimin ve öğretimin önemi vurgulanmaktadır.
Bu anlayışla, AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana her yıl bütçede en fazla payı eğitime ayırdık. Köklü reformlar yaptık, kaliteyi arttırdık. Şartları geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi duruma getirerek eğitime ve öğretime verdiğimiz önemi, öğretmenlerimize verdiğimiz değeri ortaya koyduk.
Tarih boyunca olduğu gibi bugün de eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarları olan öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz. Zor şartlarda dahi vatanımızın her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getiren fedakâr öğretmenlerimizin mesleklerini huzurlu ortamda icra etmelerini sağlamak için daima gayret içerisinde olduk.
Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu günde, Samsun'umuzda, vatanımızın dört bir yanında ve yurt dışında görev yapan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Görevi başında şehit olan ve vefat eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum