"BABAMLA SİNEMADA" ETKİNLİĞİNDE BULUŞTULAR

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi babaları ve çocuklarını sinemada buluşturdu

"BABAMLA SİNEMADA" ETKİNLİĞİNDE BULUŞTULAR
03 Kasım 2015 - 20:30
Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi babaları ve çocuklarını sinemada buluşturdu.

Aktif Eğitim-Sen'in "Babamla Sinemada" etkinliği çerçevesinde düzenlenen programa babalar ve çocukları birlikte katıldılar.

Sendikanın Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kenan Demir etkinlikle ilgili açıklamasında:"Toplum hayatında, sosyal ilişkiler ağı ile etrafıyla iletişim kuran birey, olumlu ve olumsuz birçok etkenle karşı karşıya kalmaktadır. Bu olumsuz etkenlerden en çok etkilenen grup ise tüm dış etkenlere karşı açık, bir kimlik arayışında olan, yarınlarımızın teminatı çocuklarımız ve gençlerimizdir. Bu etkenlerin, sonuçları itibariyle en tehlikeli olanı ise bağımlılıktır."

Bağımlılıkla mücadelede ailelerin çocukları ile ilişkisinin önemli bir yer tuttuğunu belirten Demir: "2017 yılı sonuna kadar sürecek olan "Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum" projemizin aile yapısını güçlendirme stratejik amacını gerçekleştirme adına "Babamla Sinemada" adıyla bir etkinlik başlattık. Bu etkinlikle çocuklarımıza zaman ayırma, onlarla birlikte vakit geçirme, aile içi iletişimi arttırma amacındayız.

Çocuklarımız bize ne kadar yakın olursa kötülüklerden o kadar uzak olur.

Kitle iletişim araçlarının yaygınlaştığı ve insanların bireysel meşguliyetlerinin arttığı günümüzde kişilerin kendilerine bile zaman ayırmada zorluklar yaşadığını düşünürsek babayla çocukların birlikte zaman geçirebileceği etkinlikler yapmak elzem hale gelmişti.

Çünkü çocuklar anne babalarından aldıkları sevgi ve mutluluk ile hayata daha olumlu ve mutlu bakabilmekte, daha az zarar verici davranışlarda bulunmakta, insanlara karşı daha sevgi dolu ve uyumlu olmaktadır. Çocuklarımız bize ne kadar yakın olursa kötülüklerden o kadar uzak olur." dedi.

Çocuklarıyla birlikte sinemada vakit geçirme fırsatı yakaladıklarını belirten babalar bu etkinliği düzenleyen Aktif Eğitim-Sen'e teşekkür etti. "Babamla Sinemada" etkinliğinin düzenli bir şekilde her ay yapılacağını öğrenen çocuklar da sevinçlerini babalarıyla paylaştı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum