Baba-Çocuk Şenliği'nde Unutulmaz Anlar

Samsun İlk İş Babalık Platform’nun Babalar Günü’nde Batı Park'ta düzenlediği Baba-Çocuk Şenliği’ne katılan babalar ve çocuklar birbirinden eğlenceli oyunlar eşliğinde unutulmayacak bir gün yaşadılar.

Baba-Çocuk Şenliği'nde Unutulmaz Anlar
20 Haziran 2022 - 12:04
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından desteklenen Samsun İlk İş Babalık Platformu, Babalar Günü kapsamında Batı Park'ta geniş katılımlı bir baba çocuk etkinliği düzenledi.
AÇEV'in 1996 yılından bu yana babaların çocukların bakımına katılmaları, onların gelişimlerini desteklemeleri, onlarla karşılıklı ve yakın ilişki kurmaları için düzenlediği eğitim programları kapsamında, Samsun'da da düzenlenen eğitimler sonucu ilgili babaların bir araya gelerek kurdukları Samsun İlk İş Babalık Platformu çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Babalar Ve Çocuklar Birlikte Yarıştı
Pandemi öncesinde Babalar Günü etkinliğinde Uçurtma Festivali düzenleyen ve bunu geleneksel hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Samsun İlk İs Babalık Platformu, önceki gün Babalar Günü'nde çok güzel bir etkinliğe imza attı. Batı Park piknik alanında gerçekleştirilen Baba Çocuk Şenliği'nde çocuklar, babalarıyla doyasıya eğlendi. Atom oyunu, bardak ile su taşıma, çuval yarışı, hülolop başta olmak üzere birbirinden eğlenceli oyunları babaları ile birlikte oynayan çocuklar, unutulmayacak bir gün yaşadı. Etkinlik esnasında, çevrede bulunan mülteci ve çocuk işçileri de oyuna dâhil eden platform üyeleri, onların da gönüllerince eğlenmesine vesile oldu.
Baba İle Çocuk İlişkisi Duygusal Gelişimi Destekler
Etkinlik ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Samsun İlk İş Babalık Platformu Sözcüsü Şükür Akçay, "Bizler, ilgili babalar olarak, çocuklarımızın yaşantısına katkı sunmak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çünkü babanın çocuğun hayatına dâhil olduğu, onunla birlikte vakit geçirdiği zaman aralarında güçlü bir bağ oluşur. Bu bağ ve yakın ilişki çocuğun kendini iyi, güvende hissetmesinin temelini oluşturur. Aynı zamanda bu ilişki sayesinde babanın çocukla zaman geçirmesi, çocukla farklı etkinlikler yapması çocuğun farklı alanlarda gelişimini destekleyecek birçok deneyim fırsatını da sağlar. Duygusal ve fiziksel olarak aktif bir iletişim, çocuğun sonraki hayatında gelişimsel ve davranışsal olarak olumlu yönde etki yaratır. İlgili babalık çalışmaları bu anlamda bizler için çok önemlidir" dedi.
Şenliğimizi Geleneksel Hale Getirmek İstiyoruz
Yapılan Baba Çocuk Şenliği'ni geleneksel hale getirmek istediklerini de belirten Akçay, "Bugün çocuklarımız ve babalarımız unutulmaz bir gün yaşadılar. Birlikte piknik yaptılar, birlikte oyunlar oynadılar, birlikte vakit geçirdiler, uçurtma uçurdular. Bu etkinliğimizi her sene Babalar Günü'nde bir Baba-Çocuk Şenliği haline getirmek istiyoruz. Bugün böylesi güzel bir etkinliğe katılan AÇEV'in gönüllü eğitimcilerine, platformumuzun değerli üyelerine, katılım gösteren tüm babalara, ailelere, bizlere kolaylaştırıcılık sağlayan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, güvenliğimiz için hassasiyet gösteren Emniyet Müdürlüğü'müze de çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Çok sayıda baba ve çocuğun katıldığı şenlik, uçurtma ve frizbi dağıtımının müzikli eğlence ile sona erdi.
Haber Merkezi 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum