Reklam
Reklam
Reklam

Azerbaycan Günü OMÜ'de Kutlandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen “Azerbaycan Tanıtım Günü”nde kardeşlik vurgusu ön plana çıkarken Azerbaycanlı öğrencilerin sergilediği gösteriler de katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

Reklam
Azerbaycan Günü OMÜ'de Kutlandı
09 Aralık 2019 - 17:56
Reklam
OMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen tanıtım günü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Akça, Azerbaycan’dan misafir olarak gelen Doç. Dr. Mesude Veliyeva Altun, Samsun Azerbaycan Öğrencileri Temsilcisi Baba Osmanov,  akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Amacımız Hep Birlikte Olmak
Açılış konuşmasını yapan Azeri Öğrenci Temsilcisi “Tanıtım gününün amacı Samsun’daki Azerbaycanlı kardeşlerimizi bir araya getirmek ve Azerbaycan’ın 101.kuruluş yılını hep birlikte kutlamaktır’’  dedi.  Baba Osmanov konuşmasını herkese katkılarından dolayı teşekkür ederek sonlandırdı.
Uluslararası Öğrenci Sayımız Her Yıl Artıyor
Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Akça da “Üniversitemizde günden güne uluslararası öğrenci sayımız artmaktadır. Bu yıl içerisinde 119 ülkeden 5700 uluslararası öğrenci üniversitemizde eğitim öğretim görmektedir. Bunun içerisinde Azerbaycanlı öğrenci sayımız 566 olmakla birlikte üniversitemizde öğrenim gören ülke vatandaşları sıralamasında Azerbaycan en kalabalık 3. Ülke konumundadır. Böyle bir organizasyonla bizleri bir araya getiren ve Azerbaycan’ın danslarını, şiirlerini, türkülerini tanıtarak bizleri eğlendirecek, herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Biz Kardeş Ülkeleriz
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise bu tür etkinliklerin geleneksel hâle gelmesinin önemine vurgu yaparak tanıtım günü için  “Ne siz ne biz yabancı değiliz, biz kardeş ülkeleriz.  Problemlerimiz aynı sıkıntılarımız aynı, bizler çok kadim bir kültür ve tarihin evlatlarıyız. Bu vesileyle bu coğrafyada başarılı olabilmek için çok çalışıp çok üretmemiz gerekiyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bizler elimizden gelen her türlü vazifeye hazırız. Bu anlamda çalışmanın yanında bu kültürel coğrafik özelliklerimizi anlatan günler de çok önemli” dedi.
Konuşmaların ardından Azerbaycan’ın tanıtıldığı video gösterimi katılımcılarla paylaşıldı. Video gösteriminin ardından Azerbaycanlı öğrenciler hazırladıkları tiyatro, halk oyunları ve yerel müziklerle konuklara muhteşem anlar yaşattı.
Misafir olarak gelen Doç. Dr. Mesude Veliyeva Altun,  konuşmasında hem Azeri hem de Türk vatandaşı olarak etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek başladı. Azerbaycan’ı temsil etmenin gurur verici olduğunu belirten Altun bu imkânı kendilerine sunan başta OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu. Doç. Dr. Mesude Veliyeva Altun Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesinin meşakkatli bir yoldan geçtiğinin altını çizerek ülkenin anayasası hakkında bilgiler verdi.
Konuşmaların ve tanıtımın ardından konuklara Azerbaycan dolmasının ikram edilmesiyle tanıtım günü sona erdi.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum