Ayak Piyanosunda Mozart ve Yağmurun Düeti

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum Sanat Merkezi’ne yerleştirilen ayak piyanosunda çalan müzik ve yağan yağmurun ritmi ile güzel bir düet oluştu.

Ayak Piyanosunda Mozart ve Yağmurun Düeti
04 Kasım 2020 - 17:24
Çocukların ilgilerini farklı yönlere çekmek ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin iki noktasına yerleştirilen ayak piyanosunda çalan bestelerle yağmur damlalarının birleşmesi güzel görüntülere sahne oldu.  Atakum Sanat Merkezi bahçesindeki piyanoda çalan Mozart besteleri ile uyum içinde tuşlara vuran yağmur damlaları adeta bir düet gerçekleştirdi.
Yağmur Damlaları Farklı Notalara Vurdu
Yağmurun bereketiyle müziğin ritmi buluştuğunda hoş bir ritim ortaya çıktığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı İdris Ömer Akdin, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin farklı noktalarına ayak piyanosu yerleştirdik. Bu piyanolarla gençlerimiz gelerek ritim dersleri görüyorlar. Bu sabah yağmurla birlikte piyanolarımızın kendiliğinden harekete geçtiğini ve bir ritim ortaya çıkardığını gördük. Bu anlamda bizim içinde ilginç bir tecrübe oldu. Ayak piyanomuzda yüklenmiş müziklerimiz var. Ama müziksiz olarak da piyano kişi üzerine çıktığında harekete geçebiliyor. Yağmurla birlikte harekete geçen piyano mevcut müziği kendi ritmiyle çalmayı sürdürüyor. Yağmurun bereketi, müziğin ritmiyle buluştuğunda çok hoş bir durum ortaya çıktı” diye konuştu.
Yağmur Damlaları Ayak Piyanosunu Harekete Geçirdi
Böyle güzel bir olaya tanıklık etmekten mutlu olduğunu belirten Sanat Merkezi çalışanlarından Nur Betül Aras, “Mozart’ın Türk Marşı çalıyordu. Ama tam olarak aynı melodi çalmıyor. Yağmur vurdukça melodiye eklemeler yapıyor. Bu bir anlamda Mozart ile yağmurun doğal bir düeti oldu. Çok güzel bir ahenk oluşturuyor. Özellikle bu doğanın içinde buna tanık olmak çok güzel bir andı. Mutlu oldum” dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum