Atakumlulara Ekim Geçidi'nden Sanat Şöleni

Atakumlular, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 98. yıldönümünü sanatçıların birbirinden güzel sanat eserlerinin ortaya çıkardığı ‘’Ekim Geçidi’’ sergisinde görsel şölenle kutlayacak.

Atakumlulara Ekim Geçidi'nden Sanat Şöleni
15 Ekim 2021 - 19:58
Atakum Belediyesi’nin katkılarıyla Cumhuriyet’in ilan edilişinin 98. yıldönümünü kapsayan hafta değişik illerden birçok sanatçının eserlerinin yer aldığı Ekim Geçidi sergisi düzenlenecek. Türkiye genelinde otuz ilde yapılan ve üç binin üzerinde plastik sanat ile çeşitli disiplinlerden gelen sanatçıların resim, heykel, seramik, fotoğraf, enstalasyon, video ve performanstan oluşan konseptle Atakumlular, sanat dolu günler geçirecek. Sanatçılar sergide Cumhuriyet’e olan sevgilerini özgün sanat eserleri ile anlatacak.
20.Yıl Sergisi
Ressam Gülsün Erbil’in Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan sevgisini anlatma fikri ile ortaya çıkan ve ismini Sanatçı ve Şair Yeşim Ağaoğlu’dan alan Ekim Geçidi sergisinin 20. yılına özel çalışmalar, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Resim, heykel, seramik, fotoğraf, enstalasyon, video, performans gibi farklı disiplinlerin yer aldığı sergide ziyaretçileri renkli bir sanat yolculuğu bekliyor.
Ücretsiz olan sergi, Atakum Denizevleri Mahallesi’nde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi içerisindeki sergi salonunda 25-26-27 Ekim tarihleri arasında açık kalacak.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum