Reklam
Reklam
Reklam

Atakum'da "Kadın Emeği Festivali" Başladı

Atakum Belediyesi ile Samsun El Emeği Platformu iş birliğiyle 24-25 Ağustos tarihlerinde açık olacak Kadın Emeği Festivali'nin açılışı gerçekleşti

Reklam
Atakum'da "Kadın Emeği Festivali" Başladı
24 Ağustos 2019 - 20:18
Reklam
Atakum Belediyesi ile Samsun El Emeği Platformu iş birliğiyle 24-25 Ağustos tarihlerinde açık olacak Kadın Emeği Festivali'nin açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Atakum'da bu etkinliklere tam destek vereceğiz" dedi.
Atakum Belediyesi ile Samsun El Emeği Platformu iş birliğiyle "Atakum'da Güçlü Kadın" sloganıyla yola çıkılarak hazırlanan Kadın Emeği Festivali'nin açılışı gerçekleşti. Atakum sahili Çobanlı İskelesi Meydanı'nda, 50'den fazla stanttan oluşan festivalin açılışına Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, Atakum Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde, kadınların el emeği ile ürettiği birbirinden değerli ürünler satışa çıkarken, Atakum KETEM'den hemşireler kadın sağlığıyla ilgili ücretsiz bilgilendirme yaptı. Festival alanında ayrıca diyetisyenler de vatandaşların kilo kontrolü ve sağlıklı beslenmeyle alakalı sorularına cevap verdi. Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden özel çocukların gerçekleştirdiği dans gösterisi de büyük alkış aldı.
FESTİVALLER BÜYÜYECEK
Festivalin açılışını gerçekleştiren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Hepinizin emeğine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ancak bu tip festivalleri büyütelim, yalnızca burada kalmasın. Atakum Belediyesi önümüzdeki günlerde daha güçlü biçimde bu tip çalışmaları destekleyeceğiz. Seçim döneminde de destek olacağımızı söyledim, şimdi belediye başkanıyım ve belediyemizin muhteşem bir ekibi var. Bu kadro, bizim hedeflerimiz, sizin enerjiniz beş yıl sonra Atakum'u kültür, sanat ve turizm merkezi yapacak. Hayatın her alanında yaşanabilen bir kent olacak. Çocuklar, engelliler, kadınlar, erkekler herkes bir yerden tutuyor olacak. Bu sayede engelsiz, kültür ve sanat kenti olacağız" diye konuştu.
EMİNE BULUT CİNAYETİNE TEPKİ
Festivalde kadınlar, önceki günlerde eşi tarafından çocuğunun gözü önünde katledilen Emine Bulut'u unutmayarak yakalarına ''Ölmek İstemiyorum'' yazılı notlar astı. Erkekler ise, siyah kurdele takarak yaşanan vahşete tepki gösterdi. Bu tepkiye destek veren ve yakasına not ile siyah kurdele takan Başkan Deveci, "Salıpazarı ve Terme'den geliyorum. Orada çok büyük bir afet yaşandı. İki can kaybımız var, iki de kaybımız var. Bütün yurttaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Atakum Belediyesi olarak o bölgeye desteğimizi sonuna kadar vermeye hazırız. Bir diğer felaket de birkaç gün önce yaşandı. Sıkça olduğu gibi, bir kadın eşi tarafından ama diğerlerinden farklı olarak çocuğunun gözü önünde hunharca katledildi. Artık Türkiye bundan kurtulmalı. Kadınlar, gençler, erkekler, çocuklar bu ülkenin herkes tarafından yaşanabilir olması için gayret göstermeli. Eminelerin bir daha bu gibi davranışla karşılaşmayacağı bir Türkiye'nin yaratma eylemi de bu gibi etkinliklerle ortaya çıkar. O yüzden buradaki faaliyet önemli, biz bu etkinlikleri çoğaltacağız, Atakum Belediyesi olarak kaynaklarımızın önemli bölümünü bu faaliyetlere aktaracağız" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum