Reklam
Reklam
Reklam

Atakum'da Film Festivali Başlıyor!

Atakum Belediyesi ve sivil toplum örgütleri iş birliğiyle bu yıl 14

Reklam
Atakum'da Film Festivali Başlıyor!
16 Ekim 2019 - 11:39
Reklam
Atakum Belediyesi ve sivil toplum örgütleri iş birliğiyle bu yıl 14.'sü gerçekleşecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 18-20 Ekim tarihlerinde birbirinden önemli filmlerle sinemaseverlere kapılarını açıyor.
Atakum Belediyesi, Tez Koop İş Sendikası Samsun Tabip Odası, TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu, Halkevleri, Samsun Çevre Platformu, Samsun Sinema Topluluğu, KATİB ve Kazım Koyuncu Kültür Merkezi iş birliğiyle 14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 18-20 Ekim tarihlerinde Atakum'da sinemaseverlerle buluşuyor.
AÇILIŞ KONSERLE
Festival açılışı, 18 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Atakum Yalı Kafe'de Erdal Bayrakoğlu konseri ve kısa film gösterimiyle başlıyor.  Her yıl barış, özgürlük, direniş konulu temalara yer verilen festivalin bu yılki teması, Şair Zekai Özger'in Pencere şiirinin "Perdeyi aç, sesin sarsın dünyayı" dizesi oldu.
EMEK FESTİVALİ
Kadınların kamerasından yaşamı tarif etmenin, izleyicide önemli etkiler yaratacağına ve bakan ve gören kadının, baktığı ve gördüğü yere dikkat çekmek istenilen festivalde ‘Kadın Özel Gösterimi’ yer alacak. Başladığı ilk günden beri sponsorsuz bir şekilde, gönüllü emek ile yapılan festivalin açılışında, izleyiciyle buluşacak ilk eser, yönetmenliğini Myriam Fougere'nin yaptığı feminist bir yol filmi olan "Feminista" olacak.
UMUT, PERDEYE TAŞINIYOR
14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde umutsuzluğa karşı umudun perdeye taşındığı 8 uzun, 10 da kısa metraj gösterimler ücretsiz yapılacak. Filmler, Türk Tabipleri Birliği, Tez Koop İş Sendikası ve Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde izlenebilecek.

 

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum