Reklam
Reklam
Reklam

Almanya Öncesi 71'nci Oyun...

Samsun Sanat Tiyatrosu 19’ncu yılında Türkiye’nin en önemli tiyatro eserlerini sahnelemeye devam ediyor

Reklam
Almanya Öncesi 71'nci Oyun...
21 Ekim 2019 - 14:01
Reklam
Samsun Sanat Tiyatrosu 19’ncu yılında Türkiye’nin en önemli tiyatro eserlerini sahnelemeye devam ediyor. Sanat Yönetmenliğini Yaşar Gündemin Yaptığı SST 2019 yılında Hasan Hüseyin Korkmazgil’in yazdığı ‘Ağlasun Ayşafağı’ adlı eserinden “Gölgesinde Çınarın” adlı oyunu 71’nci kez sahnelendi.
Son dönem Dizi oyunculuğunda da başarısını ortaya koyan Yaşar Gündem Hasan Hüseyin Korkmazgil’in Ağlasun Ayşafağı adlı eserinden ‘Gölgesinde Çınarın’ adlı eseri 71’nci kez sahneye koydu. Yaşar Gündem yaptığı açıklamada, “Zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde sanatımızla doğanın emeğin insanlığın ve barışın yanında durmaya ve sahnede bunu seslendirmeye devam edeceğiz. Türkiye’mizi karış karış gezerek hem yazarın sevenleri hem de oyunlaştırdığımız eseri izleyicilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.
Almanya Turnesi Başlıyor
Gündem, “71’nci kez Türkiye de sahnelediğimiz oyunumuza sanatsever dostlar büyük ilgi göstermektedir. Oyunumuz sürekli davetler almakta. Türkiye’nin dört bir yanında davetlere katılıyor ve oyunumuzu sergilemekteyiz. Şimdi Nazım Hikmet’in yazdığı Kuvaiye Milliye Destanı adlı oyunumuzu Almanya’nın çeşitli şehirlerinde sahnelemek üzere 25 Ekim de Almanya’da olacağız.  Darmstand, Essen, Meinheim ve Berlinde oyunlarımızı sahneleyeceğiz. Orada ki gurbetçilerimize bu eserimizi sahneleyeceğiz. Samsun Sanat Tiyatrosu Türk Tiyatro Tarihinde önemli işlerin ve oyunların altına imza atmış güçlü ve Türkiye’nin tiyatro izleyicisinin yakından tanıdığı bir tiyatrodur. Tam 19 yıldır sahnelerdeyiz olmaya da devam edeceğiz. Samsun da ki gösterimizde bizleri yalnız bırakmayan tiyatro sever, yaşasın sanat ve her şey sanat için anlayışı ile salonları dolduran herkese yürekten teşekkür ederim” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum