ALAÇAM'DA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Samsun’un Alaçam ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İlçemiz Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü Organizesinde, Özel Gelişim ve Karayolları Kolin Fatih Ortaokulunun katılımları gerçe

ALAÇAM'DA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
04 Aralık 2015 - 22:31
Samsun’un Alaçam ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İlçemiz Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü Organizesinde, Özel Gelişim ve Karayolları Kolin Fatih Ortaokulunun katılımları gerçekleştirilen etkinliği katılım yoğundu.
Program 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Saat 14.00’da Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı. Programın sunuculuğu Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü Spor Uzmanı Cansu Keskin Karaaslan tarafından yapıldı.
Programa Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkan Vekili Ercan Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Mankan, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Bülent Şener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, Şube Müdürleri Ömer Şener ve Mert Çaylı, Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu Müdürü İbrahim Bedir, CHP İlçe Başkanı Fuat Canbaz, Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal  ile Dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

[gallery ids="39798,39799,39800"]
GERÇEKTEN HAYAT HAKKI TANIMIYORUZ
Programın açılış konuşmasını Özel Eğitim Öğretmeni Bayram Kılıç, “Niye bugün engelliler günü yarın onlar yok mu hayatımızda, yoksa onlara mı hayat hakkı yok, evet engelli veya değil insan olarak birbirimize saygımızın kalmadığı bir toplumda engellilere gerçekten hayat hakkı tanımıyoruz. Son 30 yıldır engelliler ile ilgili o kadar çok yasa ve düzenleme yapıldı ki, yasal olarak hayatımızda sanki engel kalmadı. Çevre düzenlemesi boyutunda da yapılan çalışmalar sürekli iyileştiriliyor. Ama sorun bizim beynimizdeki engellerde” dedi.
MÜDÜR HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Daha sonra Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Bülent Şener, “Bugün burada Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekmek için toplanmış bulunuyoruz. bugün farkındalık günü bu farkındalığı sağlayacak olanda öğrencilerimiz farkına varacak olanda biz büyüklerdir dedi. bu program için Kolin Orta okulu idareci öğretmen ve öğrenciler, rehabitasyon merkezi öğretmen ve öğrencileri ayrıca tamamen gönüllü çalışan üniversitemizin değer li öğrencilerinin çok emekleri oldu onlara teşekkür ediyorum, artık bu programlar sadece bilet satılan tiyatro oynatılan günlerden öğrencilerin aktif rol aldığı her kesimin içinde olduğu programlar haline gelmeli biz bunu yapmak istedik” diye konuştu.
ENGELLİLERİMİZİ ANLAMAK, ANLATMAK
Son olarak Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar şunları söyledi; "Her insan doğuştan veya sonradan zihinsel veya fiziksel engelli olabilir. Maalesef dünyamızda hızla bozulan çevre dengesi, genetiği değiştirilmiş gıdalar, iş ve trafik kazaları ve artan çevre kirliliğinin doğal sonucu olarak her yıl engelli sayısı da hızla artmaktadır. Unutmayalım ki hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Önemli olan toplum olarak bu durumu kabullenmek, Engellilerin yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak onlara yönelik girişim ve çabaları ortaya koyabilmektir. Engellilerimizi anlamak, anlatmak, duygularına tercüman olmak, sorunlarına çözüm bulmak, sosyal hayatımızla kaynaştırmak, duygusal ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmak, dayanışmalarını geliştirmek, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, hayatlarını anlamlı hale getirmek hepimizin görevidir"
DÜLLERİNİ KAYMAKAM VERDİ
Engelliler Boccia Milli Antrenörü Nihat Yılmaz tarafından katılımcılara ve öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşatarak penguen dansı ve damat havası eşliğinde vakit geçirdiler. Son olarak Orhan Aynan ve Dilan Melis Aksu tarafından mini konser verildi. Çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından verildi.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum