Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti'den Esnaf Çalıştayı

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıda 17 ilçeden 70 in üzerinde oda başkanı esnafların sorunları ve taleplerini aktarırken, çözümü konusunda atılabilecek adımlar istişare edildi. İl Başkanı Ersan Aksu, "Esnaflarımızın her daim yanındayız" dedi.

Reklam
Ak Parti'den Esnaf Çalıştayı
23 Mayıs 2021 - 20:30
Reklam
AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, esnaf odalarının başkanları ve temsilcileriyle bir araya geldi. AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler ile birlikte esnaf odası başkanları ve temsilcileri katıldı.
AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, hükümetin salgın sürecinde attığı adımlar ve sağladığı desteklerle esnafın yanında olduğunu vurguladı. İl Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı toplantının çalıştay şeklinde gerçekleştiğini belirten Aksu, sorunları ve talepleri birinci ağızdan dinlediklerini söyledi.
Çok kıymet verdikleri esnafların görüş ve önerilerinin her zaman kendileri için önemli olduğunu ifade eden Başkan Aksu, şunları söyledi; "Toplantımızda söz alan herkes düşüncelerini ve taleplerini ifade etti. Atılabilecek adımların, yapılabilecek çalışmaların değerlendirmesini yaptık, istişare ettik. Salgın sürecinin başladığı günden bu yana hükümetimiz tarafından oluşturulan kaynaklarla hem esnafımıza hem vatandaşlarımıza destekler sağlanıyor. AK Parti olarak milletimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Şu ana kadar da bu anlamda birçok adım atıldı. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni destek paketiyle, iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkârımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağı karşılıksız olarak verme kararı alındı. Başvurular 25 Mayısta e Devlet sistemi üzerinden başlıyor. Devletimiz, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" şiarıyla milletimiz için seferber oldu.
Salgının başladığı günden bu yana toplamda 661 milyar liralık bir kaynak insanımız emrine sunuldu. Hükümetimiz pandemi sürecinde her kesimden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek sağladı. Salgından etkilenen sektörlere maaş, kira ve gelir desteği, vergi ve prim ödemeleri, kredi kolaylıkları ve taksit ertelemeleri yapıldı. Esnafımıza sağlanan ciro ve kira desteğinden 1 milyon 200 bin vatandaşımız yararlandı. Kısa çalışma ödeneğinden 3 milyon 768 bin, işsizlik ödeneğinden 1 milyonun üzerinde nakdi ücret desteğinden de 2 milyon 806 bin vatandaşımız faydalanırken, sosyal destek programlarıyla 5 milyonun üzerinde haneye doğrudan nakit yardımı yapıldı. Sn. Cumhurbaşkanımızın kararıyla 2021 yılı aynı zamanda Ahi Evran yılı ilan edildi. "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyası ve Ahilik kültürü ve esnaf dayanışması ve medeniyet köklerimizden aldığımız güçle bu süreçleri de millet olarak alnımızın akıyla atlatacağız."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum