A Milliler Rusya İle Puanlar Paylaşıldı 1- 1

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup mücadelesinde Rusya ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve grupta puanını 2'ye yükseltti.

A Milliler Rusya İle Puanlar Paylaşıldı 1- 1
11 Ekim 2020 - 23:56
Stat: VTB Arena
Hakemler: Matej Jug, Matej Zunic, Grega Kordez (Slovenya)
Rusya: Shunin, Karavaev, Semenov, Kudryashov, Zhirkov, Miranchuk (Dk. 70 Gazinski), Zobnin, Ozdoev, Ionov (Dk. 70 Mostovoy (Dk. 90+1 Fomin)), Kuzyaev (Dk. 59 Cheryshev), Dzyuba
Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Ozan Kabak, Umut Meraş, Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir (Dk. 80 Okay Yokuşlu), Efecan Karaca (Dk. 46 Cengiz Ünder), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 90+3 Yusuf Yazıcı), Kenan Karaman (Dk. 81 Abdülkadir Ömür), Burak Yılmaz (Dk. 90+3 Enes Ünal)
Goller: Dk. 28 Miranchuk (Rusya), Dk. 62 Kenan Karaman (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 27 Mahmut Tekdemir, Dk. 49 Cengiz Ünder, Dk. 74 Ozan Kabak, Dk. 84 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye), Dk. 40 Semenov (Rusya)
Rusya, Mıranchuk İle Öne Geçti
Özellikle, hücuma çıkarken yapılan pas hataları nedeniyle sıkıntılar yaşayan milli takımımız 28. dakikada geriye düştü.
İlk yarının son 15 dakikasında tempo çok düştü. İki takım da sık sık pas hataları yaptı. Rusya'nın orta sahadaki yoğun presi de düştü ve daha tedbirli oynamaya başladılar. Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Rusya üstünlüğüyle sona erdi.
A Milliler Kenan Karaman İle Eşitliği Sağladı
Rusya'yı yarı sahasına hapseden takımımız, savunmadan dönen topları da alarak atak devamlılığını sağlamayı başardı. Üst üste gelişen ataklar neticesinde millilerimiz 62'de eşitliği sağladı.
Millilerimiz, Rusya kalesinde özellikle Cengiz Ünder ile etkili olmayı sürdürdü. 66'da Cengiz Ünder'in müthiş şutunu kaleci Anton Shunin 90'a yakın noktadan aynı güzellikte çıkardı.
Rusya Milli Takımı'nda üst üste oyuncu değişiklikleri olsa da gole daha yakın olan ve sürekli isteyen taraf millilerimiz oldu. 74'te korner sonrası karambolde gole yaklaştık ancak 76'da Mert Günok'un müthiş kurtarışıyla bir tehlike atlattık.
79'da Cengiz Ünder'in sağ çaprazdan sol ayağıyla yaptığı enfes vuruş direkte patladı. Şenol Güneş, 80'de oyuna ikinci müdahalesini yaptı ve Kenan ile Mahmut'un yerine Okay ile Abdülkadir Ömür girdi.
Milli takımımız son bölümde üstünlük sayısı için bastırıp pozisyonlar yakalasa da maalesef iyi oyununu gole çeviremedi ve sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum