Reklam
Reklam
Reklam

32 Bin Öğrencinin "Müzede Bir Günü"

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile yürütülen ‘Müzede Bir Gün Projesi’nin 2021-2022 dönemi sona erdi. Proje kapsamında müzeleri son 10 ayda 10 bin, toplamda ise 32 bin öğrenci ziyaret etti.

Reklam
32 Bin Öğrencinin "Müzede Bir Günü"
09 Haziran 2022 - 20:50
Reklam
Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürülen ‘Müzede Bir Gün Projesi’ne devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği proje kapsamında öğrenciler arasında tarih, kültür, sanat ve estetik bilincini geliştirmeyi, geçmiş kültürlerle bağ kurmalarını sağlayarak okul dışı eğitimi pekiştirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeden gelen 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini ağırlıyor.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen projede şehrin kültürel belleği olan Samsun Kent Müzesi, Gazi Müzesi, Panoroma Dijital Gösterim Merkezi, Sadi Tekkesi ve Kuva-i Milliye Ruhu Külliyesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi’ni gezen öğrenciler, toplumun geçmişine yolculuk ediyor. Yerel halkın geçmişi, yaşamı, değerleri, gelenek, örf ve adetlerini görerek öğrenen orta öğretim öğrencileri, tarihi süreçlerle ilgili de müze yetkililerinden bilgi alıyor.
6 yıldır devam eden projenin 2021-2022 eğitim öğretim yılı dönemi sona erdi. 10 ayda 10 bin öğrenciyi misafir eden Büyükşehir Belediyesi, en yüksek ziyaretçi rakamına ulaştı. Müzede Bir Gün Projesi’ni değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, öğrencilerin şehrin tarihi, kültürel ve toplumsal birikimini öğrenerek yetişmeleri açısından projenin önemine dikkat çekti.
17 ilçeden gelen öğrencilerin müzede bir gün geçirmelerinin hem kendileri hem Samsun için büyük kazanım olacağını ifade eden Başkan Demir, “Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan şehrimiz, kültürel açıdan çok zengin bir potansiyele sahip. Biz de bu proje ile Samsun’un tarihi ve kültürel birikimini öğrencilerimize yerinde göstererek öğretmek ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Bu amaçla sürdürdüğümüz proje kapsamında müzelerimizde bugüne kadar 32 bin öğrenci ağırladık. Son 10 ayda ise 10 bin öğrenci ziyaret etti. Bu bir rekordur. Projenin bu seneki programı sona erdi. Ancak eğitim öğretimle birlikte yeniden başlayacak. 2022-2023 döneminde ise projeden 15 bin öğrenciyi istifade ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum