2023 TEKNOFEST İstanbul'a OMÜ'den Finalist 19 Takım Katılacak

Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük havacılık festivali TEKNOFEST, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünde 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda ve 30 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında ise başkent Ankara’da 11. Hava Ulaştırma Üssü’nde düzenlenecek.

2023 TEKNOFEST İstanbul'a OMÜ'den Finalist 19 Takım Katılacak
25 Nisan 2023 - 13:38
Takvimi 16 – 19 Mart 2023 olarak belirlenen TEKNOFEST İzmir ise yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti.
140 takımın başvuru yaptığı OMÜ’de finale kalan 19 takım İstanbul yolcusu
Bu dev organizasyona 2022’de ev sahipliği yapan Samsun’un en önemli dinamiklerinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) de yarışmalar için son hazırlıklarını tamamlarken İstanbul’daki TEKNOFEST’e finalist 19takımla çıkarma yapacak. OMÜ’de TEKNOFEST 2023 için toplamda 140 takım mücadele etti ve bu takımlardan 19’u finalist olarak bu devasa teknoloji buluşmasında yarışmaya hak kazandı.
İyi dereceler bekleniyor
TEKNOFEST 2023’te birbirinden zorlu raporlama ve sunum aşamalarında başarılı olarak finale yükselen finalist 19 OMÜ takımı, organizasyonun İstanbul etabına sayılı günler kala büyük bir heyecan yaşıyor. 41 ana yarışma ve 102 alt kategorinin olacağı TEKNOFEST 2023’te yenilikçi fikirleriyle finalist OMÜ takımlarından iyi dereceler elde etmeleri bekleniyor.
İlkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri olmak üzere farklı yaş gruplarına yönelik düzenlenen TEKNOFEST 2023; roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından su altı sistemlerine, hyperloop (hız yuvarı, ultra hızlı bir kara taşımacılığı sistemi) geliştirmeden çip tasarımına kadar farklı alanlarda çetin yarışmalara sahne olacak.
30 milyon TL’den fazla malzeme desteği, 13 milyon TL’nin üzerinde ödül
Önceki TEKNOFEST’lerde olduğu gibi bu yıl da teknoloji yarışmalarına başvuran ve ön eleme aşamasını geçen takımlara 30 milyon TL’den fazla malzeme desteği, dereceye giren takımlara ise 13 milyon TL’nin üzerinde ödül verilecek.
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) yürütücülüğünde, ileri teknolojinin geliştirilmesi konusunda önemli role sahip Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor.
Çeşitli kategorilerde teknoloji yarışmalarının, hava araçları sergilerinin, hava gösterilerinin, teknoloji firmalarının tanıtım yaptığı fuarların, bilim söyleşilerinin, girişim zirvesinin ve birçok sosyal etkinliğin yer aldığı devasa bir organizasyon olan TEKNOFEST’te teknoloji yarışmaları ile çocuklar ve gençlerin millî ve yerli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması amaçlanıyor.
Daha detaylı bilgiler için;
https://www.teknofest.org/tr/
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum