19 Mayıs Emperyalizme Karşı Gelmektir

Saadet Partisi Samsun İl başkanı Temel Armutçu; Bugün 19 Mayıs. Tarih, 1919 yılının 19 Mayıs gününü gösterdiğinde, vatanı işgale uğramış bir milletin, yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gününe şahitlik edecekti.

19 Mayıs Emperyalizme Karşı Gelmektir
19 Mayıs 2020 - 10:05
Armtçu mesajında; “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azmi ve kararlılığının kurtaracağına” inanan Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşlarıyla Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan mücadelenin meşalesini bu tarihte yakmıştır.
Bütün umutların bitti zannedildiği bir noktada, şartların getirdiği her türlü zorluğa rağmen inanmış insanlar, istiklal uğrunda ölmeyi göze almışlar, vatanımızı işgal eden emperyalistlerden gelen tehditleri, yakılan meşalenin ışığı altında milletimiz canı pahasına bertaraf etmiş, emperyalistlere karşı bağımsızlığını kazanarak da bir çok millete örnek olmuştur.
İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin de en büyük göstergesidir.
Bugün gençlerimize düşen vazife; 19 Mayıs 1919'da atılan adımla başlatılan Millî Mücadele ruhunu yeniden hayata geçirecek azim ve kararlılıkla çalışmak, ülkemizi aydınlık ve müreffeh günlere taşımaktır.
Bu ülke idealist, vatansever, değerlerine sahip çıkan, kendilerini geliştiren, üreten, çalışan gençlerin omuzlarında yükselecek ve Yeniden Büyük Türkiye ideali böylece hayat bulacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, bu ülke için can vermiş bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum