12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlu olsun

Kent konseyi kadın meclisinden yapılan açıklamada; Şili’ den gelen elmayı, Brezilya’dan gelen eti, Mısır’dan gelen marulu, İspanya’dan gelen kerevizi, Srilanka’dan gelen siyah çayı, Avustralya’dan gelen havucu, Kırgızistan’dan gelen kuru sarımsak, İran’dan gelen kavunu, karpuzu ve soğanı düşünürsek yıllardır okullarda kutlanan yerli malı haftasını hatırlamanın ve hatırlatmanın tam zamanı değil mi?

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlu olsun
16 Aralık 2020 - 12:12
Atakum Kadın Meclisi Kent konseyi Başkanı Neşe Kangüleç 12-18 yerli malı haftası nedeniyle yaptığı açıklamasında; 1946 yılından beri kutlamakta olduğumuz Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlamıştır.
Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırılmıştır. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMMde bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı.
Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına teşvik etmek,
İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır.
Bizler de Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Atatürk'ün bizlere öğrettiği gibi çocuklarımıza bu günü hatırlatmak adına üyelerimiz arasında topladığımız para ile içeriğinde  vatanımız topraklarında yetiştirilmiş olan meyve, çerez ve atıştırmalıklardan  20 adet koliyi tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ve çocuklu ailelere hediye etmek üzere hazırladık. Çocuklarımıza afiyet olsun diyoruz.
Sevgilerimizle…
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum