Reklam
Reklam
Reklam

Ziraat Fakültesi'nden Tıbbi-Aromatik Bitkileri, Tanıtım ve Üretim Bahçesine Dönüştürecek Proje

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen “OMÜ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim ve Uygulama Bahçesinin Tesisi” projesiyle rektörlük binası önünde bulunan alan, ticari değeri olan tıbbi-aromatik bitkilerin tanıtım ve üretim bahçesine dönüştürülecek.

Reklam
Ziraat Fakültesi'nden Tıbbi-Aromatik Bitkileri, Tanıtım ve Üretim Bahçesine Dönüştürecek Proje
08 Temmuz 2021 - 20:50
Reklam
Bu kapsamda; tıbbi nane, oğulotu, altınotu, aynısefa, kantaron, ekinezya, karayemiş, kocayemiş, sambucus, yaban mersini, lavanta ve biberiye bitkileri yapılan etkinlikle toprakla buluşturuldu.
Fide dikim etkinliğine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Recep Sancak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Öztürk, Doç. Dr. Umut Sami Yamak ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Üretilen ürünlerin satışı yapılacak
Proje Yürütücüsü ve Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri öğretim üyesi Doç. Dr. Şahane Funda Arslanoğlu, yaptığı açıklamada rektörlük binası önünde bulunan 30.987m2 alanın, ticari değeri olan tıbbi-aromatik bitkilerin tanıtım ve üretim bahçesine dönüştürülmesini amaçladıklarını söyledi. Arslanoğlu, proje sayesinde üretici ve tüketici için bir tanıtım ortamı oluşturulacağını ve üretilen ürünlerin satışının yapılacağı, ortaöğretim öğrencileri için açık laboratuvar olarak kullanılabileceği bir alan sağlanacağını belirtti.
Bölge halkına örnek olabilecek proje
Arslanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Projenin yürütüleceği alan üniversite kampüsünün giriş kapısının hemen yanındaki 30.987m2’lik alandır. Dolayısıyla üniversiteye gelen tüm ziyaretçilerin ilk göreceği, merak edeceği ve örnek alacağı göz önünde olan bir arazidir. Yapılacak proje ile bölge halkına örnek olabileceği gibi üniversitemize farklı illerden gelen öğrenci ve yakınları ile farklı ülkelerden gelen öğrencilere ve ziyaretçilere tanıtım ve görselliği yüksek bir üretim alanı olacaktır.”
İlk etapta 8 bin fidenin dikildiği projede 27 bitki türü ve geofit bahçesi yer alacak.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum