Zincir Marketlerin Etiket Oyununa Zabıta Denetimi

Başkan Demirtaş, Vatandaşlarımızın Mağdur Olmaması İçin Denetimlerimizi Sıklaştırıyoruz

Zincir Marketlerin Etiket Oyununa Zabıta Denetimi
11 Ağustos 2023 - 18:07
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat denetimleri devam ediyor. Denetimlerde ürünlerin gramaj, etiket ve irsaliye karşılaştırmaları yapılıyor, fahiş fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatları arasında fark bulunan işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanıyor.
Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki zincir marketlerde denetimlerde bulundu. Satılan ürünlerin gramaj, etiket ve irsaliye kontrolünü yapan ekipler, dolar kurundaki yükselişin fiyatlara yansıtılıp, yansıtılmadığını denetledi. Alışveriş sepetine her türlü ihtiyaç ürününü koyan ekipler, kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarının aynı olup, olmadığını kontrol etti. Özellikle çay, şeker, Ayçiçek yağı gibi ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarının kontrolünü yapan zabıta ekipleri, fahiş fiyat denetiminin yanı sıra ürünlerin gramajlarının da uygun olup olmadığını kontrol etti. Vatandaşlar da denetimlerden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Dolar kurundaki yükselişten sonra fiyatların arttığına dikkat çeken vatandaşlar, “Dolar kuru artarken fiyatları yükselten zincir marketlere yönelik denetimlerin sıklaşmasını istiyoruz. Denetimlerden dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz” dediler.
Haksız kazancın önüne geçiyoruz
Denetimlerin ilçe genelinde devam edeceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “Etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiğinde rapor tutularak Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildiriliyor. Temel gıda olmak üzere tüm ihtiyaç ürünleri ekiplerimizce tek tek inceleniyor. Haksız artışının önüne geçmek, vatandaşlarımızın mağdur olmasını önlemek amacıyla denetimlerimiz rutin olarak devam edecek” sözlerini kaydetti.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum