Reklam
Reklam
Reklam

Yüzsüzleri Bakanlık İfşa Etti!...

Ticaret Bakanlığı, koronavirüs salgını sonrasında, talebi artan ürünlerde fahiş fiyat uygulayan firma isimlerini açıkladı.

Reklam
Yüzsüzleri Bakanlık İfşa Etti!...
03 Nisan 2020 - 13:20 - Güncelleme: 03 Nisan 2020 - 13:24
Reklam

Konavirüsün yayılmasına karşı önlemler ve enfekte vatandaşlarının tedavisi için çalışmalar devam ederken, bu süreçte krizi fırsata çevirmeye çalışanlar da var.

Fırsatçılar Boş Durmadı

Ülkemizde vakaların görülmeye başladığı ilk günden itibaren fırsatçılar, maske, dezenfektan gibi ürünleri stoklamanın yanında, talebi artan ürünlerin bazılarını fahiş fiyatlarla piyasaya sürdü.
Konuya el atan yetkililer, fahiş fiyat uygulayan firmaları tek tek tespit edip cezai işlem uyguladı.
Bakanlık Bu Firmaları İfşa Etti
Ticaret Bakanlığı, bu fırsatçı firmaların isimlerini yayınladı;
Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmaların isimleri, satışın yapıldığı mecra, uygulanan ceza tutarı ve faaliyet gösterdikleri iller yer aldı.
Samsun’dan Üç Firma Var
Ticaret bakanlığının açıklamasına göre, Ülkemizde vakaların görülmeye başladığı ilk günden itibaren fırsatçılar, maske, dezenfektan gibi ürünleri stoklamanın yanında, talebi artan ürünlerin bazılarını fahiş fiyatlarla piyasaya sürdüğünü ve bu firmalar içerisinde Samsun’dan üç firmanın olduğunu açıkladı. Firmaların İsimleri;








198 Firmaya 10 Milyon Ceza
Duyuruda, Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan Reklam Kurulunun mart ayında gerçekleştirdiği iki toplantıda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 198 firma hakkında 10 milyon 90 bin 60 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği hatırlatıldı.
7 BİN 386 FİRMA İLE İLGİLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
1 Nisan 2020 tarihi itibariyle gerek 81 Ticaret İl Müdürlüğü gerekse Reklam Kurulu tarafından denetim altına alınan 7 bin 386 firmayla ilgili yasal sürecin devam ettiği belirtildi.
Reklam Kurulunun gerekçeli kararının da yer aldığı duyuruda, haksız fiyata konu olan ürünler arasında maske, dezenfektan, kolonya, ateş ölçer, ıslak mendil ve gıda dikkati çekti.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum