Yüz küsur sene...

Ortahisar Belediyesi Yüz küsur sene önce kurulan Trabzon belediyesi yıllarca mücavir alanında bulunan belde ve köyleri bünyesine alıp isim değiştirerek Ortahisar belediyesi adını almı

Yüz küsur sene...
15 Ocak 2016 - 18:17
Ortahisar Belediyesi

Yüz küsur sene önce kurulan Trabzon belediyesi yıllarca mücavir alanında bulunan belde ve köyleri bünyesine alıp isim değiştirerek Ortahisar belediyesi adını almıştır. Başkan Av. Metin Genç bu ülkenin en şanslı kişisidir. Çok genç yaşta siyasete ilk kez atılarak Ak Partide başlamış, iki kez atanarak iki kez de seçilerek dört kez il başkanlığını getirilmiş. Her seçim öncesi milletvekilleri için yapılan temayüllerde hep birinci çıkmayı başarmış ancak bir türlü seçilememiştir.
Orta hisar Belediye başkanlığına aday da olmamış ancak seçilerek belediye başkanı olmuştur, Başkan Av. Genç’e bu şehrin en büyük ve en önemli ihtiyaçlarını sıralayan birkaç tane mektubu bu köşeden yazdım. Hiç dikkate almadı ve bir tanesini gerçekleştirmedi.
Şehrin geleceğini ilgilendiren tek bir proje yapmıyor yaptırmıyor. Yani tek bir park veya bir büyük otopark yaptırmıyor. Bulduğu parkı da sosyal donatılarıyla tek bir sınıfa meslektaşlarına Baro’ya satıyor!  Öyle adrese teslim bir ihale! Bu satış dosyasının içine bakan 1milyar ödeyecek yani dokunanın eli yanacak.
Karayolları Bölge Müdürlüğünce iki yolun arasında kaldığı için istimlak edilen tarihi bina belediyeye devir edilmeden Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın’dan isteyin dedim o zamanki başkan Av. Hamit Şimşek kulak asmadı. Belediyeye devir edildikten sonra meclis kararıyla restoresi Baro tarafından yapılmak üzere tahsis edildiğinde o zamanki başkan Av. Ali Sürmen’e bu binayı Fatih parkının yanına taşı parkı da bahçe olarak kullanın ve birde sahiplenin yoksa birisi gelir sizi kapı dışarı eder demiştim… İşte o gün geldi. Peki, Yomra’da adliye civarında bir arsa alarak oraya bina yapmak var iken belediyenin parkına konmak hangi aklın eseridir. Onu da anlamadın!
Ancak başkan Av. Genç’in meslek tavassutu yaptığına inandım. Birde İmamhatip Lisesi çıkışlı olunca eski Çağlayan, Pelitli, Akyazı, Çukurçayır belediye binaları İmamhatip liselerine tahsis edilmesi de bunun ispatıdır.
Alt yapıya önem veren başkan Av. Genç eğitim ve spor hizmetlerine büyük destek veriyor. Tüm okulları boya badana işlerini yaptırtıyor. İmtihanlarda birinci gelenlerle fotoğraf çektirip billboardlara astırtıyor! İlahi ve vuslat geceleri düzenliyor! Bu haliyle eğitim, spor, din dersi ve ahlaktan geçmeyi başardı! Diğer derslerden komple sınıfta kalmak üzere!
Bu şehrin 40 yıllık gelirlerini idare binası yapmak için TOKİ’ye ipotek ettiriyor. Şehrin merkezinde cadde ve sokaklarda çukura düşmemek için vatandaşlar mücadele veriyor! Gündüz vakti çöp yığınlarının arasında geziliyor! Sitelerde hiçbir proje tadilatı yapılmadan balkonlar odalara katılıyor, meskenler büroya dönüşüyor. Fatih’ten Beşirli’ye tüm sahil yolu boyunca evler büroya dönüşüyor… Ev kiraları tavan yapıyor. Meskenler büroya dönüşüyor. Başkan Av. Genç’in öyle bir ekibi var ki olanları oldukları yerden seyrediyor! Hiç kimse sesini çıkartmıyor.
Bu uygulamalara karşı gelen belediye meclis üyesi ve başkan yardımcısı olan Süleyman Aydoğdu kendisini anında kapının ağzında buluyor!
Sonuç olarak bu şehre hiçbir şey veremeyeceğine inandığım Başkan Av. Genç’ten ümidimi kestim!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum