Yurt Zammını Geri Çekin

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilerin yurt ücretlerine yüzde 80 zam yapılarak 800 liraya kadar yükselmesine CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel’den sert tepki geldi.

Yurt Zammını Geri Çekin
04 Temmuz 2022 - 23:40
Türkel, “Çocuklarımızın geleceğiyle oynuyorsunuz. Yurt zammını hemen geri çekin” çağrısı yaptı.
Kendi halkını yoksulluğa ve çaresizliğe mahkûm eden MHP destekli AKP hükümetinin bu ülkenin evlatlarına düşman gibi davrandığını ve bunu her fırsatta açık ettiğini ifade ederek, “Bu çocuklar okuyarak kendilerini kurtarmak istiyor. 5500 lira yaptığınız asgari ücret mutfak ve kira harcamasına bile yetmiyor. Bu yüzden maaşla çocuk okutmak imkansız olduğu için gençlerimiz kendi imkanlarıyla eğitimini sürdürmek zorunda kalıyor. 850 lira kredi verdiğiniz gençlerimizden şimdi 4 kişilik oda için 800 lira yurt kirası alacaksınız. Geriye 50 liraları kalıyor. Soruyorum sizlere. Ne yapacaklar 50 lira ile? Bu yapılan en hafif tabiriyle insafsızlık ve hayatları çalmaktır” dedi.
AKP ve MHP gençlerimizi cezalandırıyor
Hükümetin algı oluşturmak için enflasyon timleri kurduğunu anlatan Türkel, “Her şeyi olduğu gibi enflasyonu da iç dış güçlere bağlıyorlar. Yüzde 80 yurt zammını iç güçler mi, dış güçler mi yoksa hükümetten aldığı emirleri yerine getiren Kredi ve Yurtlar Kurumu mu yaptı? Açıklayın gençler de bilsin. Şu dış güçler gerçekten varsa tüm Türkiye birlikte mücadele edelim. TÜİK gibi, devletin kurumu olmak yerine hükümetin kurumu olmayı tercih eden KYK yöneticileri de yaptıklarının hesabını verecek” Açıklamasını yaptı.
Hükümetin gençlerden korktuğunu ve bu yüzden cezalandırdığını sözlerine ekleyen Türkel şöyle konuştu; “Eğitimimiz ilk 20 ülke arasında bile değil. Güney Kore’ye bakın, ABD’ye bakın, Norveç’e bakın. Bu ülkeler önce eğitim standartlarını yükselttiler. Sonra gelişim başladı. Gelişmek sizin umurunuzda değil. İstiyorsunuz ki; dünyadan habersiz bir nesil yetişsin ve size biat etsin. Öyle olmayacak. Bu gençler size bunun hesabını mutlaka soracak.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum