YILMAZ'A İSTATİSTİK CEVAP!

CHP Samsun İl Başkanı Av

YILMAZ'A İSTATİSTİK CEVAP!
10 Haziran 2016 - 16:45
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz Samsun Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun güvenilir şehirdir açıklamasına istatistiklerle cevap verdi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kendisini ziyaret eden Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) yetkililerine Samsun’un dünyanın en güvenilir şehirlerinden biri olduğunu söylemiştir.
Bu değerlendirmenin gerçeği yansıtmasını dilerdik. Oysaki acı gerçek anlatılanın tam aksi istikamettedir. Sayın Başkan Yılmaz’ın gerçeklerden haberi olmadığını düşünüyor, kendisine istatistiki veriler ışığında aydınlatıcı bilgiler sunmak istiyoruz. Her yıl çeşitli saygın kurumlarca Türkiye’nin şiddet haritası yayınlanmaktadır. Bu çalışmalardan biri de 2015 yılı için Umut Vakfı tarafından yapılmıştır. Buna göre Samsun’da 2015 yılında 106 silahlı olay yaşanmıştır. Karadeniz’de şiddet olaylarının birinciliği maalesef Samsun’dadır. 2014 yılı ile 2015 yılları arasında Samsun’da suç artışındaki oran neredeyse % 50’ler civarındadır. Her geçen gün bunun artarak devam ettiği dikkate alınırsa, Samsun’un geleceği risk altında demektir.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun ( TÜİK ), illerde yaşam endeksi istatistiğine göre Samsun, insanların kendisini güvende hissettiği şehirler arasında 40. sırada, insanların yaşam memnuniyeti açısından ise 37.sıradadır. Bunlar devletin resmi kurumlarından alınan verilerdir.
Bu istatistik bilgisinden çıkan sonuç; Samsun, insanların kendilerini güvende hissetmedikleri ve yaşamlarından memnun olmadıkları bir kent görünümündedir. Bu bir sonuçtur. Bu sonucu doğuran temel etmen ekonomi ve işsizlik olarak açıklanabilir. Bunların arkasındaki tetikleyici unsur ise siyaset kurumudur. Bunun sorumlusu kendisini güvende hissetmeyen vatandaş olmayacağına göre, vatandaşa kendisini güvende hissettirmeyi sağlayamayan siyasi iktidardır, AKP hükümetidir.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın gerçeklerden habersiz olduğunu ve adeta kafasını kuma saklamayı tercih ederek Samsun’da belediyecilik yaptığını düşünüyoruz. Yoksa Samsun’da, El Nusra üyesi olduğu için ve hatta Işid militanı olduğu için yakalanan ve tutuklanan insanların varlığından haberdar olmamasını olası görmüyoruz.
Bu bilgileri yerel basını takip eden herkes az çok bilecektir. Güzel memleketimizde kayıtlı kayıtsız binlerce Suriyeli, Afgan ve Iraklı’nın yaşadığını biliyoruz. Bunların içinde hangisi El Nusra militanı, hangisi Işid sempatizanıdır, bilebilecek durumda değiliz. Hal böyleyken Samsun’un güvenli bir şehir olduğunu iddia etmek, gerçekleri görmezden gelmek demektir. Biz de Samsun’un eski huzurlu ve güvenli günlerine dönmesini yürekten arzu ediyoruz. Ancak bu gerçekleri görmezden gelerek mümkün olmaz.
Sayın Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ifadesiyle bugün Samsun’umuzda bombalar patlamıyorsa, bu Samsun’un güvenliğinin üst düzeyde olmasının bir sonucu değil, tamimiyle şans ve talihinin doğal bir sonucudur. Ortaya çıkan tabloya bakarak denilebilir ki, Samsun da ülkemizde her geçen gün can alan terör olaylarından dolaylı da olsa payına düşeni almaktadır. Önemli olan ve başarı olarak kabul edilecek olan Samsun’u ve güzel ülkemizi terör belasından topyekûn temizleyebilmektir.
Son olarak belirtmek isteriz ki, güvenlik nedeniyle duyduğumuz kaygıdan çok idarecilerin aymazlıkları ve iş bilmezlikleri nedeniyle kaygılanıyoruz.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum