Reklam
Reklam
Reklam

Yılmaz, İklim Zirvesi'nde

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, İskoç'nın Glasgow kentinde gerçekleşen İklim Zirvesi'ne katıldı.

Reklam
Yılmaz, İklim Zirvesi'nde
02 Kasım 2021 - 17:21
Reklam
TBMM Çevre Komisyonu heyet olarak 26. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP26) için Glasgow'a gitti. Heyette yer alan Milletvekili Yılmaz, Türkiye'nin ve diğer ülkelerin kurduğu stantlar gezdi, gerçekleşen oturumlara katıldı.
Çevre Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, zirvede Türkiye'nin de yakın zamanda imzaladığı Paris Anlaşması ve BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin hedeflerine yönelik üzerine düşeni başarı ile gerçekleştirdiğini söyledi.
Zirvenin hedefleri hakkında bilgi veren Yılmaz, ülkelerin emisyonu azaltılması yönünde büyük hedeflerin olduğunu, sıfır emisyon standatlarına ulaşımı için yol haritalarının çizildiğini kaydetti.
Ülkelerden yüzyılın ortasına kadar net sıfıra yakın emisyon azaltma hedefleri ile öne çıkmalarının istendiğini belirten Yılmaz, "Bu genişleyen hedeflere ulaşmak için ülkelerin şunları yapması istenmekte. Kömürden çıkış sürecini hızlandırmak, ormansızlaşmayı azaltmak, elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak, yenilenebilir enerji yatırımlarını teşvik etmek. Toplulukları ve doğal yaşam alanlarını korumaya yönelik uyum sağlanması öne çıkıyor. İklimler değişiyor ve yıkıcı etkilerle emisyonlar azaltılsa bile değişmeye devam edecek. Bunun için taraf ülkelerden ekosistemleri korumak ve geri kazanmak, evlerin, geçim kaynaklarının ve hatta hayatların kaybını önlemek için savunmalar, uyarı sistemleri ve dayanıklı altyapı ve tarım inşa etmek gibi maddeler ek olarak yer alıyor" diye konuştu.
Türkiye'nin çevre konusunda üzerine düşeni başarı ile yerine getirdiğinin altını çizen Yılmaz, "Ülkemizin de imzaladığı Paris Anlaşması bu süreçte öne çıktı. Zirvede Türkiye olarak ilgili tüm kuruluşlarımız başarı ile temsil etmekte, çalışmaları yerinde takip etmekte. Çevre hassasiyetini ön planda tutan ve Dünya'nın önde gelen ülkeleri arasında olan Türkiye, geleceğimiz için her şeyi eksiksiz yerine getirmektedir. Dünya hepimizin, korumak gelecek nesillere taşımak vazifemiz. Zirvede alınan kararların hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum