YILMAZ GENÇLERLE BULUŞTU!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) programında gençlerle söyleşi yapan Başkan Yılmaz, "Hiçbir başarı tesadüf değildir

YILMAZ GENÇLERLE BULUŞTU!
24 Ekim 2015 - 23:21
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) programında gençlerle söyleşi yapan Başkan Yılmaz, "Hiçbir başarı tesadüf değildir. Sevgili gençler hayatta hedeflediğiniz her aksiyon için, kafanıza koyduğunuz her program için mutlaka bir plan yapın" dedi.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı Samsun'da düzenlediği programla gençlerle buluşturdu. Sözlerine geçtiğimiz haftalarda Ankara'da yaşanan terör saldırısını bir kez daha lanetleyerek başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gençlerle birlikte anılarına kısa bir yolculuk yaptı.

[gallery ids="36817,36818,36819"]
BİZLER BİR MÜCADELENİN İNSANIYIZ
Hayatın her aşamasının bir mücadele olduğunu, kendi mücadelesinin de çocukluk yıllarından itibaren başladığını belirten Başkan Yılmaz, "Mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. Çünkü hiçbir başarı tesadüf değil. Başarıyı yapılan planlar ve bu uğurda yaptığınız çalışmalar ve mücadeleniz getirir" diye konuştu. 
SEÇİLEMEZSİN ÇIKMA DEDİLER SAMSUN'DA 16 YILI GERİDE BIRAKTIM

Belediye başkanlığı sürecini gençlerle paylaşan Yılmaz, "1999 yılında ilk kez belediye başkanı olarak seçildiğim zaman halk tarafından oldukça sevilen Muzaffer Önder'in karşısına aday olarak çıktım. Aday olduğum süreç boyunca bana hep seçilemezsin bu seçimin favorisi belli. Yusuf beyin kazanması mümkün değil diyerek sürekli bana adaylıktan çekilmem için baskı yaptılar. Ama bir kere karar vermiştim. Yolumdan asla dönmedim. Aday olduğum parti olan Anavatan Partisi seçimden yüzde 13.5 gibi bir oy aldı barajı zor geçti ve koalisyonun en küçük ortağı oldu. Buna rağmen partinin büyükşehir belediyesini kazandığı iki şehir vardı ve bunlardan birisi Samsun diğeri de Adana oldu. Buradan şunu belirtmek istiyorum. Mücadeleden, çalışmaktan ve plan yapmaktan asla vazgeçmedim. Bana seçilemezsin girme seçime dediler 16 yılı geride bıraktım. Sevgili gençler hayatta hedeflediğiniz her aksiyon için kafanıza koyduğunuz her program için bir plan yapın" diye konuştu.
İLİŞKİ SERMAYESİ VE İLETİŞİM BİLGİDEN DAHA DEĞERLİ
Hayatta insanın sahip olduğu en değerli şeyin bilgi olduğuna inanırdım ancak öyle değilmiş diyen Yılmaz, " Sizi başarıya götürecek en kıymetli şey bilgi değilmiş. Bilgi var çok önemli ama bilgiden önemli ilişki sermayesi ve iletişim var. İş hayatında da siyasette de böyle. Bilgisi ve donanımı yeterli olmayan birçok kişi ilişki sermayesi ve ilişki kurduğu insanlar üzerindeki etkileşim kabiliyeti ile insanlara dokunan elektriği ile elektriklendirme kabiliyeti ile ön plana çıkan ve başarıyı yakalayan birçok insan var" ifadelerini kullandı. 
BAŞKANIM NE OLACAK MAZOT MU YAKIYORSUN?
İnsanın gözüne bakarak yüreğinizden konuşun. Sürekli birbirinizi sevin diyerek gençlere öğüt de veren Yılmaz, belediyede bayramlaşma sırasında yaşadığı bir olayı da anlatarak şunları söyledi: "Bayramın birinci günü belediyede karşılaştık. Bir defa öptüm onu el sıkıştık gitti. İki saat sonra partiye geçtim orada da karşılaştık yine bayramlaştık. Sonra ilçe ziyaretlerimizin birinde yine karşıma çıktı ve orada da sarıldık bayramlaştık. Abi bugün üç defadır seninle bayramlaştık. Daha annemin elini öpmedim deyince bana cevabı "başkanım ne olacak mazot mu yakıyorsun?" dedi. Aynen de durum böyle. Mazot yakmıyoruz. Birbirimize sarılalım sevgiyle iletişim kuralım."
GENÇLER SORDU BAŞKAN YILMAZ CEVAPLADI

[gallery ids="36814,36815,36816"]


Başkan Yılmaz, söyleşi sonrası gençler tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Gençler, verdiği katkılardan dolayı Başkan Yılmaz’a bir minyatür kaftan hediye etti. Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Türkiye Gençlik Vakfı Samsun Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı Bölge Koordinatörü Mustafa Kiraz ve gençler katıldı
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum