YILDIZ'LA BAŞ BAŞA!

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’la uzun bir sohbet yaptık

YILDIZ'LA BAŞ BAŞA!
25 Kasım 2015 - 23:35
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’la uzun bir sohbet yaptık. Başkan yıldız askerden geldim bu şehre ilk olarak çelik tencere ve tava fabrikası kurma kararı aldım. Dikilitaş’ta fabrikayı kurdum. Satış için molozda bir dükkân tuttum.
Yıldız alüminyum yola devam ederken bana ANAP Maçka ilçe başkanlığı için teklif geldi hiç düşünmeden kabul ettim. Gittim birde kooperatif kurdum. Çok küçük paralarla insanları ev sahibi yaptım. Çünkü Maçka’da oturacak bina yoktu. İnsanları orada tutmalı ve bu ilçeden göçen insanları geri çağırmalı ilçe nüfusunu artırmalıydım.
1989 yerel seçimlerine giderken belediye başkanlığı için adayı aramaya başladım kimseye kabul ettiremedim. ANAP ilçe Başkanlığından istifa edip belediye başkanlığına aday oldum.
1989 yerel seçimlerinde ANAP başta İstanbul, Ankara, İzmir belediye başkanlıklarını ile tüm yurtta birçok belediyeleri kaybederken biz Maçka belediye başkanlığını aldık. Ancak oturacak makam, hizmet verecek bina, çöp toplama arabası, hizmetleri takip edecek aracım bile yoktu. Merhum babam bir murat arabası alıp belediyeye bağışladı.
İlk meclis toplantısında yeni bir belediye hizmet binası yapmak için kolları sıvadım. Başbakan merhum Turgut Özal’ın kapısını çaldım önüne projelerimi koydum. Çok kısa zamanda kanalizasyondan suya, çöpten arıtmaya, belediye hizmet binasından, ilçe stadyumuna kadar her projem hayata geçti. Açılışlarını da bakanlarıyla birlikte gelip bizzat kendi yaptı. Vatandaşlarımızdan da bana destek olmalarını istedi.
İlçemden yıllar önce göçmüş iş adamlarımızın kapısını çaldım. Milli eğitim yatırımlarına destek olmalarını istedim. Her şeyin başı eğitim deriz hep. Devleti bekleriz, başta Çezine kardeşler, İlhan Karadeniz, merhum Ali Kemal Aktürk okul ve beş yıldızlı otel, sağlık ocağı, tüm okullara yardım yaptılar. Hemşirelik okulu açan ilk ilçe biziz. Hastane yapan ilk ilçe belediyesi biziz. KTÜ’nün yüksekokul yaptığı ilk ilçe biziz. İlk beş yıldızlı oteli olan ilçe de biziz.
3 dönem seçildim 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kaybettim. Hiç kimseye küsmedim kırılmadım. Gittim başkanlığını yürüttüğüm Maçka İmar ve Kalkınma Vakfı adına yurt ve dershane yaptım. Evlatlarımızı hızla üniversiteli yapmalı daha fazla üniversiteliyi ilçeme getirmeliydim. Bu arada Yalıncak’ta atıl duran Fiskobirlik’e ait fabrika binalarını gözüme kestirdim. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem’in kapısını çaldım. Binaları vakıf adına kiraladım. Avrasya üniversitesini kurma kararını da aldım. İlk müracaatları YÖK’e yaptım. O zamanki başkan Erdoğan Teziç hoppala buda nerden çıktı dercesine anında sümen altı etti.
Başkan Erdem Yönetim Kurulu başkanlığını kaybetti ve binalar geri istendi. Biz binalara trilyonlarca para harcamışız, trilyonlarca kira vermişiz kimsenin umurunda değildi. Binalar FKB’nin borcu karşılığında maliye bakanlığına oradan da KTÜ’ye devir edilirken bizi kapının ağzına koydular. Bu arada il özel idaresi eski Köy Hizmetleri il müdürlüğü binalarını ihale ile kiralıyordu. Damadımı bu ihaleye soktum En yüksek bedelle aldı. Maçka Kültür Vakfına kiraladı. Biz bu binalara taşındık.
Valilik kiralama yanlıştır diye mahkemeye koşarken biz YÖK’e müracaatlarımızı yeniledik ve zamanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kapısını Ak Parti Milletvekillerimizle birlikte çaldık destek istedik.
Avrasya üniversitesinin kuruluş kanunu Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından TBMM’den çıkartıldı. Başta Trabzon belediye başkanımız olmak üzere mütevelli heyet başkanımızla YÖK’ün kapısını tekrar çaldık yola devam kararını aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar Yomra yerleşkemizin yapımına onay ve maddi manevi destek verdi. Okulumuz süratle büyüyünce Telekom’un atıl tesislerini vakıf adına satın aldık. Hızla tamir edip yeniledik açılışını da başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na yaptırdık. Pelitli yerleşkemizi vakıf adına büyükşehirden en yüksek bedeli vererek lojmanları ile birlikte satın aldık. Üç ayrı yerleşkede Avrasya üniversitesi son derece tecrübeli akademik ve idari kadrosuyla büyüdükçe büyüyor. Dünyaya açılıyor, dünyadan öğrenci alıyor. Anadolu’nun ilk vakıf üniversitesi olarak şimdilik hedefi 50.000 öğrenci. Daha sonra bu sayı hızla aratacak diye sözlerini tamamladı.
Ne diyelim; “İş bilenin Kılıç kuşananındır” desek daha doğru olur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum