Yetkili Sendikadan Açıklama Bekliyoruz!

Çalışan Sendikalar Konfederasyonuna(Çalışan-Sen) bağlı Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, “Yetkili Sendika Konfederasyonu sadece 4 iş kolunun sendikası mı?

Yetkili Sendikadan Açıklama Bekliyoruz!
15 Kasım 2021 - 19:25

Neden 3600 Ek Gösterge 4 meslek grubuna veriliyor? Bunu yetkili sendikanın açıklaması gerekiyor! Memurlar arasında ayrımcılık yapılması Anayasamızın Hak, Adalet ve Eşitlik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır” dedi.
3600 Ek Gösterge Neden Sadece 4 Meslek Grubuna Veriliyor?

Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi GÜL, son zamanlarda sıkça tartışma konusu olan ve sadece dört(4) meslek grubuna 3600 ek göstergenin verilmesine tepki göstererek, konu hakkında yazılı basın açıklaması yaptı ve şunları söyledi; Gül,6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Yetkili Sendika Konfederasyonu ve hükümet arasında Toplu Sözleşme imzalanmış ve 3600 Ek Göstergenin kamu kurumlarında çalışan belli başlı dört(4) meslek grubuna verilmesi kararı verilmiştir. Yetkili sendika bu kararın altına imza atarken neye ve kime göre böyle bir anlaşmaya gitmiştir. Tüm kamu çalışanlarından özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için yetki alan bu sendika, neden sadece bu meslek gruplarının haklarının savunulmasında rol oynamıştır. İmzalanan bu sözleşme ile çalışanlar arasında tıpkı bir evin içerisinde yaşayan kardeşlerin arasında öz-üvey evlat muamelesi yapılmasından ne farkı kalmıştır.  Diğer iş kollarındaki çoğunluğa sahip diğer üyeleri ile dört(4) meslek grubu arasında böyle bir ayrımcılığa gidilmesi, çoğunluğun sesi olamadıklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır. Toplu sözleşme ile imza altına alınan bu karar, diğer kamu çalışanlarının ötekileştirilmesi ve yapılan iyileştirilmelerden faydalandırılmaması, Anayasamızın Hak, Adalet ve Eşitlik ilkeleri ile bağdaşmamakta olup, böyle bir düzenleme ile 3600 ek göstergenin belli meslek gruplarına verilmesi diğer kamu çalışanlarına ve üyelerine yapılan büyük bir haksızlık olduğu unutulmamalıdır” dedi.
Yetkili Sendikanın Kamu Çalışanlarına Açıklama Yapması Gerekiyor!
Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi GÜL, son olarak şunları söyledi Gül, “3600 Ek Göstergenin sadece belli başlı meslek gruplarına verilmesi hususunda Yetkili Sendikanın Kamu çalışanlarına bir açıklama yapması gerekmektedir. Kamu çalışanları arasında neden böyle bir ayrımcılığa gittiğini nedenleri ile açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde kamu çalışanları kendilerine yapılan bu haksızlığı asla kabul etmeyecek ve yetkili sendikadan zamanı geldiğinde bunun hesabını soracaktır. Buradan kamu çalışanlarına sesleniyoruz. Haklarınız gasp ediliyor ama siz halen daha o sendikada üyeliklerinize devam ediyorsunuz. Burada suç kimde? Unutulmasın ki, haksızlığa sessiz kalmakla, haksızlığı desteklemek arasında bir fark yoktur. Emanet ehil ellere teslim edilmelidir. Kamu çalışanları, sendikalar arasında çalışanla, çalışmayan; mücadele eden ile etmeyen arasındaki farkı ortaya koymalıdırlar ve sendikalarını sorgulamaları gerekmektedir. Ofis Bir-Sen olarak kamuda çalışan tüm memurlarımızın beklentilerinin, özlük haklarının yeniden düzenlenerek, ekonomik şartlarının iyileştirilmesi ve ek gösterge uygulamasının bir bütüncül bir biçimde ele alınmasını ve yalnızca belli meslek gruplarına değil, tüm kamu görevlilerini ve hatta emeklileri de içeren kapsamlı bir biçimde değişikliğe tabı tutulması zorunluluğunu ortaya koymakla birlikte, yeniden yasal düzenleme yapılmasını gerektirmektedir” dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum