Yeni Uygulama Haksız Rekabetin Önüne Geçecek

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fiyat listelerinin Kafe ve Lokantalarda 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla yeni uygulama başlanmasıyla birlikte esnafları denetledi.

Yeni Uygulama Haksız Rekabetin Önüne Geçecek
02 Ocak 2024 - 18:40
Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre; kafe ve lokantalarda bundan böyle fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu getirilmesiyle birlikte harekete geçen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletmelerin hizmet özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyat listesini iş yerine asmakla yükümlülüklerini denetledi.
Ekiplerle birlikte denetimlere katılan Zabıta Müdürü Şeref Sarı, Tarife ve fiyat listelerine ilişkin belgelerin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması uygulamasını uyulmasını işletme sahiplerini bilgilendirdi.
İlkadım halkının güvenliği ve sağlığı için 24 saat esaslı çalıştıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Bizler yerel yönetim kurumu olarak, vatandaşlarımızın hiçbirini ayırt etmeden, şeffaf, adil ve kolaylaştırıcı bakış açısı ile hizmetimize devam etmekteyiz. Ancak yine onların sağlığı ve güvenliği için ne yapılması gerekiyorsa, orada da kimseye ayrıcalık tanımadan, kanunların gerektirdiklerini istisnasız uygularız. Yeni uygulama ile vatandaşın etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karşılaştırarak, bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak, haksız rekabeti önlemek. Bu noktada Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, görevlerini titizlikle ve disiplin içerisinde ifa ediyorlar. Vatandaşlarımızın ilçemizde mutlu olarak yaşamaya devam etmesi en büyük hedefimiz ve bu yolda, ilk günkü heyecanla çalışmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum