YENGİL VE ARSLAN SPOR MASASI'NIN KONUĞU OLDU

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor’un  Voleybol Takımı Antrenörü İsmail Yengil ve takım kaptanı Ezgi Arslan, Haberaks TV’de Spor Masası Programı’nın konuğu oldu

YENGİL VE ARSLAN SPOR MASASI'NIN KONUĞU OLDU
07 Aralık 2017 - 10:38
Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor’un  Voleybol Takımı Antrenörü İsmail Yengil ve takım kaptanı Ezgi Arslan, Haberaks TV’de Spor Masası Programı’nın konuğu oldu.
Programda açıklamaları yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor’un  Voleybol Takım Antrenör Yengil  “Ben ve sporcularım son derece mutluyuz. Anakentspor'un  tüm imkânları güzel. Salon top antrenmanı ve fitness antrenmanı, atletizm çalışması yaptığımız gol sahası, sporcularımızın kaldığı konuk evi, imkânlarımız son derece güzel. Kesinlikle bu imkânlar bir üst lig Sultanlar Ligi'nde bir kaç takım haricinde bulunması kolay imkânlar değil. Bizim 1’inci Ligimizde ise yıllardır bu ligde antrenörlük yapan biri olarak bizi Anakentteki ortam beni pozitif olarak çok şaşırttı. Yönetimle diyalogumuz çok güzel sıkıntımız yok. 6 Ağustos'ta sezonu açtık. 4. Ayımızı bitirdik. 1 buçuk aylık hazırlık dönemi ve özel maçlar arifesinden sonra lige başladık. 10 maçta 8 galibiyet 2 tane 3-2 mağlubiyet aldık. Yani 2 tane puanlı mağlubiyetimiz var Bu sene takımın başına geçtiğimizde geçen yıldan 1 tane bile oyuncumuz yoktu. Dolayısıyla sıfırdan takım kurduk” dedi.
92'DEN 2001'E KADAR GİDEBİLİRSİNİZ
Her türlü zorluluklara rağmen iyi sonuçlar aldıklarını kaydeden Yengil söyle devam etti: “12 oyuncu aldık. Bu transfer politikasını izlerken bildiğimiz tanıdığımız oyuncuları transfer ettik. Samsun'a uyum sağlayabilecek oyuncuları transfer ettik. Takım kaptanımız Ezgi Arslan başta olmak üzere, yıldız ve genç milli takımlarda ve zaman zaman A milli takımın katıldığı turnuva CEV Avrupa Ligi'nde görev aldığım süre içerisinde tanıdığım bildiğim, 92'den 2001'e kadar gidebilirsiniz. Bu yaş gruplarından 10 oyuncuyu bir araya getirdik. Bunların içerisinde tanıdığımız birliğimiz 1 yabancı oyuncuyu kattık. Regan Hut transferini yaptık. Dolayısıyla 11 oyuncuyla 7 maçlık süreç geçirdik. Bu 7 maçta rakip takımları sürekli gözlemledik.”
KARİYERLİ VE ÇOK İYİ BİR İNSAN
“Onlar 2. yabancıyı transferini kullandılar mı? Türk oyuncu transferinde ne yapıyorlar? diye değerlendirdi. 2. yabancı için aceleci davranmadık. 7 hafta bekledik ama 3 hafta daha bekleyip ilk devreyi böyle bitirebilirdik. Ancak yine bildiğimiz tanıdığımız oyuncu Sanja Popovic gündeme geldi. 1 ay takibini yaptık. Daha önce Beşiktaş'ta oynamış bir oyuncu. Geçtiğimiz yılda İtalya'da forma giydi. Hırvat milli takımında pasör çaprazı, kariyerli ve çok iyi bir insan. Biz transferleri yaparken bunlara çok önem veriyoruz. Takımımıza uyum sağlayabilecek ve takımımızın bu arkadaşlık ortamını sahiplenecek. Türk oyuncularımız da çok genç oldukları için onlara ablalık yapabilecek tarzda oyuncu almak istedik bu sene. O politikamız olumlu oldu. Hem çoğunu milli takımlardan transfer ettiğimiz 10 tane Türk oyuncumuz, yabancı olarak da 2 tane yabancımızla, inanılmaz derecede samimi aile ortamında bir takım yarattık.“
DİREKT HAZIRLIK MAÇLARINA GELDİ
“Tabi bu 10 maçta 10 galibiyet olamaz mıydı? Olabilirdi tabi ki. İlk Karayolları'na 3-2'lik mağlubiyetimizde zaten Popovic yoktu ama biz bunun arkasına sığınmıyoruz. Takımımız daha tam hazır değildi. Milli takımdan gelen 97 doğumlu Ada'mız var. Ada bir buçuk 2 ay milli takım kamplarındaydı. Direkt hazırlık maçlarına geldi. Aramıza geç geldiği için özel maçlarda az az oynattık fakat fazla yararlanamadık. Neticede takımla tam uyum sağlamış değildi. Akabinde Irmak'ın belinde küçük bir problem oldu. Birkaç hafta Irmak'ı dinlendirdik. Yani 3 tane köşe ile 7 hafta oynadık. 3 köşenin yedeği yoktu. İyi de oynasalar kötü oynasalar bu isimlerle oynadık. Karayolları maçında bunun çaresizliğini çok yaşadık. Bir hamle yapamadık. Diğer 3-2'lik maçı da buna benzer şekilde kaybettik.”
3 MAÇTA 3 GALİBİYET HEDEFİ KOYDUK
“Biz geçmişe fazla takılmıyoruz. Voleybolda hep yeni sayıya bakalım deriz. Çünkü 25 sayı var. 1 hata yaptın ama daha 24 sayı var alınabilecek. Dün maçı kaybettik ama artık bugüne bakıyoruz. Arkadaşlığı çok kuvvetli güzel bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. . Bizler de teknik taktik ve fitness olarak bu konularda da kendimize güveniyoruz. 2 mağlubiyete üzüldük ama telafileri mümkün. Şuanda ikinci sıradayız. İlk devrenin bitimine 3 maçımız kaldı. Sporcu arkadaşlarımızla değerlendirmemizde iç sahada Bolu Belediyesi ve Bursaspor, dışarda Trabzon İdmanocağı maçlarımız var. Hedefimizi minimum 8 - 9 puan olarak belirledik. Zaten 8 ya da 9 puanın karşılıkları 3 galibiyettir.  Olursa bir maçımızı 3-2 kazanırsak 8 puan olur. Bunu da dert etmeyiz. 3 maçta 3 galibiyet hedefi koyduk. İlk devrenin sonuna huzurlu ve mutlu girebilmek için Bu koyduğumuz baraj puanını ulaşmak istiyoruz.”
GÜMÜŞHANE 40 BİN NÜFUSLU ŞEHİR
“Samsun çok güzel bir şehir ve kesinlikle bir üst lige layık bir takım. Bu imkanlara sahip takımın Sultanlar Ligi'nde olması gerekir. Seyirci konusunda biraz eksiklik var. 300-400 kişi ile oynuyoruz. Az buluyorum çünkü geçtiğimiz yıl Gümüşhane Gençlerbirliği'nde antrenörlük yaparken bin kişiye oynuyorduk. Gümüşhane 40 bin nüfuslu şehir. Burası 1 milyonu aşkın nüfusu olan bir şehir. Bu konuda beden eğitimi öğretmenleri ellerinden geleni yaparsa çok mutlu oluruz. Voleybola ilgi duyan herkese kapımız açık. Ne zaman isterlerse okullara gelerek voleybol sohbeti yapabiliriz. Antrenmanlarımızın kapısı onlara sonuna kadar açık. İzleyip sorular sorabilirler. Okullara davet gelirse katılabiliriz. Bu şekilde seyirciyi salonlara getirebiliriz diye düşünüyorum. Bu konuda çok açığız. Geçen yıl Gümüşhane'de 3 okulla yaptık. Bu etkinliklerden sonra salonun bir bölümünü öğrenciler doldurmaya başladı.”
BÖYLE DÜŞÜNMESİ ÇOK GÜZEL
“Federasyon aracılığıyla Ankara'da TED Koleji maçı öncesi anlamlı bir organizasyon yapıldı. 2001 doğumlu oyuncumuz Adlin, ilk maaşıyla bir engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye aldı. Adlin'in bu hareketi bizi gururlandırdı ve duygulandırdı. Salondaki herkes ayağa kalıp alkışladı. Bazı bayanların gözleri doldu. 2001 doğumlu sporcunun böyle düşünmesi çok güzel. Voleybol Federasyonumuz bunu gelenekselleştirmeyi düşünüyor. Şimdi diğer voleybolculardan da böyle hamleler bekleniyor. Adlin ile birlikte böyle güzel bir paylaşım ve yardımseverlik başlayacak gibi.”
ONLARDAN ÇOK MEMNUNUZ
“İlk geldiğimiz günden bugüne altyapıdaki antrenör arkadaşlarımızla birlikteyiz. Hiç yalnız bırakmıyoruz. Taşkın Taşkıran, Refai Bektaş ve Ayfer Fil hocamızla hep birlikteyiz. Belki abartıyor diyecekler ama çoğu zaman 2005-2006 doğumlu sporcularımızın idmanlarına çıktım. Bizzat idman yaptırdım. Altyapıdaki arkadaşlarımızla bilgi paylaşımı için yaptırdım. Yoksa altyapı arkadaşlarımız çok bilgili ve işini güzel yapan isimleri. Onlardan çok memnunuz. 2. Lig'deki takımımızın en az 4-5 oyuncumuzu 2-3 A takımla çalıştırdık. 2 yabancımız ve Ada milli takımdaydı. Onlarla bir proje başlattık. Hepsini 1 özel okulda topladık. 2. Lig'de oynuyor ve hepsinin genç ve yıldız takımda yaşları tutuyor. 2003 doğumlu 3-4 oyuncumuz var. Hem lig, hem okul takımında ilk 6 oynuyor hem de yıldız ve genç takımlarında yaşı tutuyor. Bir sporcuya 4 kategori çok fazla. Bizde daha fazla sporcu yetişsin diye bölmek istiyoruz. Okul kulüp güzel bir proje başlattık. Bize burs imkanı sağlayan okula da teşekkür ediyorum. 2. Lig takımımız çok küçük olduğu için sadece ligde kalmalarını ve tecrübe edinmelerini hedefledik. Şuan 4 maç 3 galibiyet 1 mağlubiyetleri var. Onlar kazandıkça daha iyi olacak ve güvenleri artacak. 4 tanesi 2003 doğumlu. Daha iyi olacaklar. Önümüzdeki yıllarda A Takım'da gelebilecek 2-3 tane oyuncu var. Ümit ediyoruz ki bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Onların antrenmanına katılmaktan keyif alıyoruz.“
DAHA SONRA FUTBOLU BIRAKTIM
“Profesyonel futbolcuydum. İzmirspor ve Göztepe'de stoper oynardım. Sol iç yan bağlarımı yırttım. Spor akademisinde oynarken rapor aldım. Okulumdan 1 sene kaybettim. Sınavlara girmeyi bırakın yürüyemiyordum bile. Daha sonra futbolu bıraktım. Voleybola başlama sebebim ise. Galatasaray'da menajerlik yaptı. Eski A Milli Takım oyuncusu ve 300 kere forma giymiş bir isimdir. Kız kardeşim de aynı şekilde genç ve A Milli Takım'da oynamış bir isimdir. Sakatlıktan sonra tamamen voleybola eğildim. Aileden gelen bir merak diyebilirim.”
SULTANLAR LİGİ'NE ÇIKMAK İSTİYORUZ
“Kulüp başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bizlere düşen görev, güzel imkânları sağlayan kulübü en iyi yere getirmektir. Biz sporcularımız lige çıkacağız diye germiyoruz. Ama hedef belli. Öncelikli hedefimiz play-off ve ardından son 4. Gerçek hedefimiz Sultanlar Ligi. Bu aşamalardan geçmeden bu olmuyor. Yavaş yavaş hedefimize ulaşmak istiyoruz. 1-2 fire verdik ama bu ligin en iyi yakımı bizim takımımız. 12 oyuncu ile bir anda takım olmak biranda olmuyor. Sakatlık olmadığı sürece Sultanlar Ligi'ne çıkmak istiyoruz. Bolu Belediye maçı güzel maç olacak. tüm Samsun'u salona bekliyoruz.”
ŞUAN DA HER ŞEY GÜZEL GİDİYOR
Samsun’a ilk kez geldiğini söyleyen Kaptanımız Ezgi Arslan ise şu açıklamalarda bulundu: “Samsun'da daha önce hiç bulunmamıştım. Ligimiz farklı olduğu için hiç deplasmana gelme fırsatımız olmadı. Biz buraya geldiğimizde yeni takımdık fakat konuk evinde birlikte kalıyoruz ve herkes çok genç olduğu için çok daha pozitif olmaya çalışıyor herkes. Buda hem saha içine hem de saha dışına olumlu yansıyor. Ben hiç bilmiyordum Samsun'u. Her tanıdığım ile konuştuğumda Samsun böyle bir yemiş diyebiliyorum. Belli başlı kulüpler haricinde hiçbir Anadolu takımında bu potansiyel hiçbir yerde yok. Belediyemize, yönetimimize, antrenörlerimize ve takım arkadaşlarıma ayrıca. Şuan da her şey güzel gidiyor. Takım içinde çok uyumlu ve arkadaşlığımız üst seviyede. Bu da muhtemelen aynı evde kalmaktan geliyor. “
TAKIMIZ VE ZORLU MAÇLAR OYNUYOR
“Sultanlar Ligi'nde 1. Lig'e artık iyi oyuncular geliyor. Seviye gittikçe yükseliyor 1. Lig'de. Sultanlar Ligi'nde evet daha başka bir seviye var fakat  burada da takımlar daha fazla yatırım yaparak daha iyi takım kurmaya devam ediyorlar. Yatırım ve yabancı oyuncu kalitesi arttıkça Türk oyuncuları 1. Lig'e daha fazla yöneliyor. Yatırım yapılarak burayı kaliteli oyuncular açısında cazip duruma sokuyorlar. Sultanlar Ligi bambaşka ama burasıda başka. İkisinin de zorlukları apayrı. Bana "Futbolcu musun? diye soranlar bile oldu. Maçlarımıza gelenler sosyal medyada takip edenler. Kazandığımız maç tebrik edip, kaybettiğimiz maç için nasıl kaybettiniz diye soruyorlar. Tabi ki bunlar olacaktır. Seyirci potansiyeli açısından, takım olarak Samsunlulardan istediğimiz bize daha çok destek çıkılması. Biz hedefi olan bir takımız ve zorlu maçlar oynuyor. Biz ortalama değil bir üst lige çıkmayı hedefleyen bir ekibiz. Sultanlar Ligi'ni hedeflediğimiz için Samsun halkının daha fazla desteğine ihtiyacımız var. Salonun biraz daha dolması, seyircilerin yapacağı tezahürat bizi daha fazla oyuna bağlayabiliyor. Biz bunun eksikliğini bazen hissediyoruz.  Çok güzel bir grubumuz var. Her maç yanımızda oluyorlar. İnanılmazlar. Çok teşekkür ediyorum. Bu grubun çoğalmasını istiyoruz.”
AİLE DESTEĞİ DE ÇOK ÖNEMLİ
“İletişim kurabildiğim tüm genç sporculara yardımcı olmaya çalışıyorum. Çünkü ben küçükken büyüklerim bana yardımcı oldular. Bunun nasıl bir şey olduğunu bildiğim için yardım etmeye çalışıyorum. Onların okul ve dönemleri var. İkisini bir yapmak zor. Ama onlar tek okulda toplandı ve bizim dönemimizden daha kolay. Şuan buradaki gençler için düzgün ve daha sağlıklı bir ortam var. Öncelikle düzgün antrenman yapabilmek çok önemli. Bizim antrenörlerimiz çok kıymetli insanlar. Çok fazla idman yapmaları lazım. Aile desteği de çok önemli. Beslenmelerine, uykularına çok dikkat etmeleri lazım. Bayan olarak bu işi yapmak önemli bir şey. Kendi ayaklarının üzerinde durmaya küçük yaşta başlıyorsun spor sayesinde. Bu ileriki yaşlarda bayan için çok özel ve güzel bir duydu. Seyircimizin desteğiyle adım adım Sultanlar Ligi'ne çıkabiliriz. Zorlu bir yoldan geçiyoruz. Desteğe ihtiyacımız var.”
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum