YAZ ETKİNLİKLERİNE MERHABA

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı, geçtiğimiz hafta İyi Yaşam Şenliği gerçekleştirdi

YAZ ETKİNLİKLERİNE MERHABA
30 Haziran 2015 - 20:01
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı, geçtiğimiz hafta İyi Yaşam Şenliği gerçekleştirdi. Yaz Etkinliklerine İyi Yaşam Şenliği ile Merhaba diyen çocuklar bu günü tam bir şenlik havasında geçirdiler.

Şenlik, İlkadım Belediyesi sınırları içerisinde yer alan mahallelerden ve Samsun Eğitim Parkı’ndan katılım sağlayan çocuklar ile renkli ve coşkulu bir şekilde yapıldı.

TEGV Samsun Eğitim Parkı Gönüllülerinin stantlarını açması ile başlayan şenlik günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Çocuklara İyi Yaşam Eğitim Programı’nın nefes ve egzersis hareketlerini yaptırarak başlayan Kadir Abi,  hareketli geçecek olan şenlik öncesi çocuklarla güzel bir ortam yarattı.

Samsun Eğitim Parkı’nda özel olarak hazırlanan şenlik alanına gelen çocuklar İyi Yaşam tişörtlerini giydikten sonra hareketli bir şekilde stantları dolaştılar.

Gülnihan abla ile Şef in Özel Tarifi, Gökhan, Mert ve Selçuk Abi ile İyi Yaşam Bizden Sorulur, Hacer Abla ile Ben ve Duygularım, Berrin Abla ile Mutfakta Moda, Kadir, Nazlı ve Metehan Abi ile Nefes Al, Özlem ve Ilgın Abla ile Beslenme Uzmanları, Hande ve İrem Abla ile Duyguların Resmi isimli Stantları gezen ve bu stanttlarda birbirinden keyifli etkinliklere katılan çocuklar etkinliğe dair TEGV Pasaportlarını alarak stantları tamamladılar.

Çocuklar bu stantlarda katıldıkları etkinliklerde kendilerine ait mutfak önlükleri tasarladılar, duygu maskelerini hazırladılar. Şefin özel tarifinde kendi karışımlarını oluşturdular, beslenme uzmanlarında ise sağlıklı ve leziz bir tabak hazırladılar.

Ve tabi ki vazgeçilmezimiz olan müzik ile hareketli bir gün yaşadılar.

2 yıldır KİPA – TEGV işbirliğinde hayata geçen İyi Yaşam Projesiyle birlikte TEGV’de İyi Yaşam kavramıyla tanışan çocuklar yaz etkinlik dönemine keyifli şekilde merhaba demiş oldu.

Şenlik sonunda gönüllü, çocuk veli hepbirlikte İyi Yaşam Hatırası çekinerek şenliği sonlandırdık.

İyi Yaşam Etkinliği Hakkında: Çocukların kendilerini tanımalarına ve geliştirmelerine yönelik uygulamaları kapsayan bir eğitim programı hedefiyle oluşturulan İyi Yaşam Eğitim Programı, TEGV ve KİPA işbirliğiyle 2013'te hayata geçirildi. Program, Türkiye'de bu konsepti bütünsel bir yaklaşımla ele alan ilk eğitim programı olma özelliğini taşıyor. Bu eğitimde çocuklara kendilerini keşfetme ve gerçekleştirme yolculuğunda yardımcı olarak, hissettikleri ve düşündüklerinin farkına varmaları için fırsatlar sunmak, fiziksel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlayarak onların yaşam becerilerinin iyi olma hallerine katkıda bulunmak aktarılıyor.

TEGV'de İyi Yaşam konsepti altında, farklı alanlarda geliştirilmiş iki eğitim programı bulunmakta: İlki, özyönetim ve kişisel gelişim; diğeri ise beslenme ve sağlıklı yaşam konularına odaklanan programlar 1. sınıftan 8. sınıfa kadar farklı düzeydeki tüm çocukları kapsayan etkinliklerle dolu. On hafta süren yenilikçi, teknoloji destekli eğitim içerikleri sayesinde çocuklara zengin öğrenme olanakları sağlıyor.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum